Bor det någon mer i vårt hus?

Hej! Det har hänt några saker i vårt hus (som är från 80-talet) och jag undrar om du tror att det är ett spöke, eller om det finns andra förklaringar? Tex i somras diskuterade jag och min man väldigt seriöst om vi skulle flytta så att min man skulle slippa pendla. Vi hade i princip bestämt oss. Plötsligt en dag började stereon i finrummet att sätta på sig själv (radion). Det är en ca 4 år gammal BO-stereo så den är ju inte precis gammal eller av dålig kvalitet. Det hände både när jag och min man var ensamma hemma, men mest hände det mig och bara på dagtid. Vi stängde såklart av men direkt efter eller ibland efter någon minut eller två, sätts radion på igen, och igen, och igen, tills vi drog ut sladden… Ibland när vi kom hem från jobbet var radion i finrummet på. Till slut bestämde vi oss för att inte flytta eftersom vi trivs så himla bra i vårt hus och i området? Då slutade radion att sätta på sig själv och den har inte satt på sig själv varken förr eller senare. Kan en radio sätta på sig själv, eller vad var det för något? När man funderar på det efteråt känns det som någon sorts varning…En liknande händelse hände också för några år sedan i samband med att jag var osams med min pappa, men den gången var det TV:n som satte på sig själv. En liten tid efter händelsen med radion befann jag mig på övervångingen en kväll och skulle gå ner för trappan. Då ser jag, precis när man kommer upp för trappan en grå skugga som sakta börjar få konturerna av en kvinna. Jag hinner uppfatta att hon är relativt kort, har kjol och verkar ha håret i knut. Sedan blev jag rädd, skrek till och tände lampan i trappan. Kvinnan jag såg påminner inte om någon släkting men jag skulle gärna vilja veta vem hon är. Hur går man till väga för att få kontakt med henne? Det känns som att hon vill väl. Jag har också funderat på om vår yngste son sett något, han har vid flera tillfällen inte velat gå in i huset för att han har sett "troll" och en mörk höstmorgon förra året när familjen satt och åt frukost, vände sig min 2-årige son plötsligt om och tittade mot dörröppningen och sa "Heter han?", precis som om det stod någon där. Det bör tilläggas att han då kallade både kvinnor och män för han. Detta blev en lång fråga, men huvudfrågan är OM det kan finnas någon i vårt hus, hur får jag reda på vem det är. Med vänlig hälsning, Annika

Hej Annika! Ja det finns en kvinna i huset som är en ande och som trivs väldigt bra med er.Hon hör till husets histora.Hon vill inte att ni ska flytta utan känner ett visst ansvar för er och era barn. Hennes energier kan störa electricitet och hon har tillräckligt med energi att manipulera med typ radio,tv,lampor osv.Ibland när hon vill göra er uppmärksam på ngt så brukar hon blinka med lamor.Hon brukar kolla så dörren är låst,att spisen är avstängd och att allt är i sin ordning,att fönster är stängda osv. Om du vill känna lite mer "kontroll" över siutvationen kan du högt be henne använda tex en viss lampa. "Denna kan du blinka med när du vill göra oss uppmärksamma på ngt".Det kan vara en lampa i ett fönster eller på ngn bra plats och även be henne använda bara den. Hon är absolut inte ute efter att få hjälp med något(som jag kan uppfatta) utan har utsett sig själv till "skyddsängel" åt dem som bor i huset och nu är det ni.Ni är inte släkt. Du kan däremot kolla husets historia och tidigare som bott där.Hon ger mig tyvärr inget namn. Vad gäller din son så är han just i den åldern då de är "öppna" och "ser" både det ena och det andra och sedan vid 5-6 års åldern brukar de stänga av det seendet(de har den underbara förmågan att leva i både fantasi,verklighet och andlighet). Han ser även denna kvinna men jag är inte säker på om han förstår att hon är en ande eller om han tror hon är en del av hushållet. Han kan mycket väl ha sett ngt slags knytt som hade sina vägar förbi.Till barn i den åldern brukar jag försöka få det att bli så naturligt som möjligt så de inte blir rädda och uppskrämda. Det är viktigt att man som förälder håller inne med sitt obehag då det istället kan påverka dem att bli rädda (de lär sig att andar osv är onaturligt och farligt och ngt man ska vara rädd för) När han ser ngt så försök med lättsam röst säja "Ja men vinka nu hej då till honom".Det behövs inte så mycket mer.Då fäster de sig inte vid vad de sett och blir rädda.Som förälder krävs det ibland is i magen. Detta är vad jag kan få fram och du kan ju alltid ta hem ett medium om du vill försöka få mer kontakt med kvinnan. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *