Damen i matsalen

Jag åker till Norge varje sommar, för där har jag mina släktingar. Varje år har vi en stor middag med massor av mat och presenter, det har blivit som en "tradition" för vår släkt. En sommarkväll när den årliga stora middagen var över, hade min farbror bett mig att duka av det stora bordet, och självklart ville jag ju hjälpa till. Alla andra var på övervåningen. Där nere så hade jag fullt upp, bort skulle ju massor av tallrikar, bestick och glas, när jag plötsligt hörde någon sorts dunkande. Något dovt dunkande. Eller så var det steg. Jag såg mig hastigt om åt hållet där stegen hördes ifrån, och fick se en en skugga, eller det var som någon sorts svag syn på en människokropp. Jag skrek till av rädsla, jag är fruktansvärt "rädd av mig", jag hatar plötsliga händelser som kommer när man inte är beredd. Ner kom min farfar och undrade varför jag skrek. Då satt jag på en stol och kunde inte röra mig. Min farfar tröstade mig. Senare på kvällen berättade farfar att skuggan eller människokroppen som jag såg kunde ha varit hans (min farfars) kusin som dog i detta hus när hon var cirka 16 år (som jag). Ingen vet säkert varför hon dog, men man hade hittat hennes döda kropp inne i matsalen. I matsalen hängde även ett porträtt av henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *