Den huvdlösa Gerven

Jag har inte varit med om mycket men på de senaste dagarna har läskigheter bara öst in! För en vecka sedan började jag rida på Emaus lantgård i Uddevalla, jag och några kompisar bestämde oss för att sova över… det ångrar jag nu! Vi hade hört berättelser om en Greve som dränkte sina barn och sin fru en efter en i brunen på Emaus. Han dömdes till halshuggning. Vår lärare sa att han spökade på Emaus och att han hade en häst som man släppte ut i skogen . Ofta tänkte vi… när klockan närmade sig tolv på natten bestämde vi oss för att gå och lägga oss. Vi sa god natt till hästarna och gick ut lite (innan vi skulle gå och lägga oss alltså) jag rycker till när jag ser en vilt främmande häst utanför hagen! Men så försvinner den i tomma intet. Och på grus vägen ser jag med stor fasa en man utan huvud gå omkring!Vi vänder oss genast om och springer ifrån den där mannen men i det gula huset som man springer förbi såg vi tre barn (huset har stått tomt i över 30 år!)i fönstret. Men nästa dag vaknar vi på grusvägen och undrar vad som har hänt. När vi pratar om saken visar det sig att vi alla har varit med om samma sak! Vi kan inte ha drömt samma drömm!? _________________________________ För snart två veckor sen dog min gammel farmor, vi stod varandra väldigt nära och jag gråter fortfarande dag ut och dag in. Men i förrgår drömmde jag… Det var konstigt, jag kände och kände smak i drömmen vilket inte man kan göra i en dröm… det var bara jag och min Aja (som vi kallade henne)i drömmen. Jag tror att det hände att Aja tog mig med sig så att jag fick säga hejdå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *