Död eller ej?

Hejsan! Jag har förstått att spöken ("vanliga andar") är fast mellan våran värld och andra sidan. Och att de oftast inte förstår att de är döda egentligen. Men hur kan man missa att man dör? Om man inte hade dött så hade man väl åkt hem till sin familj kanske, eller fortsatt med det man gjorde? Tycker att det verkar hel skumt att man inte förstår om man är död? Eller är de så att de finns de som inte vill acceptera sin död och leva vidare på andra sidan? Vill dessa som inte accepterar döden leva vidare som jordbunden alltså på jorden? skulle bli glad ifall jag fick ett svar på detta då jag funderat på detta ett tag nu! 🙂 Tack för en underbar frågespalt! MVH Josefin

Hej Josefin! Det är bra frågor du ställer som jag själv tidigare och än idag kan fundera på, då det ibland handlar om just den problematiken att man som medium behöver ta reda på vad det är som får en ande att inte förstå att den är död och/eller varför den stannat kvar. Det kan bero på flera saker. Det jag upptäckt är bla att människor som inte varit förberedda på att dö kanske genom olycka kan ha svårt att förstå att de avlidit och fortsätter tro att de lever och stannar bland sina anhöriga eller på platsen de avled. Givetvis förstår de att "något är fel" man kan inte riktigt sätta fingret på VAD som inte stämmer då de i sin svär kan se och uppleva allt som oss levande men eftersom de är döda kan de inte kommunicera. De kan tycka omgivningen beter sig lustigt osv men ändå inte riktigt förstå varför. Sedan finns det de som pga att de inte tror eller inte haft ideer eller föreställningar om vad som händer vid döden och efter döden som liksom bara "fastnar kvar" i ett slags limbo och intalar sig själv att "allt är som vanligt" och de fortsätter som vanligt även om de också någonstans inom sig märker att något inte stämmer. De kan uppleva sitt hem som när de levde och på ett sätt jag inte riktigt kan förklara stanna kvar i ett avtryck som innehåller allt deras hem och liv hade och "så rullar det på". Allt mer jordbunda de blir, blir de avtrubbade och slutar fundera över vad det är som inte stämmer utan de bara "är". Sedan har vi de som är fullt medvetna om att de avlidit just för att de inom sig varit förberedda men ändå väljer att dröja sig kvar för att de inte anser sig vara klara. De kanske vill följa en släktings födelse,eller se att en viss siutation löser sig och förhalar att ta sig till andra sidan. Vissa som kanske tagit livet av sig eller anser sig varit elaka eller dåliga människor kan dömma sig själva och när de vid döden ser ljuset som leder till andra sidan blir de rädda och backar undan,för det är inte föränn man kommit till andra sidan som allt klarnar. Sedan har vi de andra som vill till andra sidan och förstår att de är avlidna men hålls kvar av andra väsen(olika sorters mörkerväsen) som använder dessa andar som mjölkkalvar och tar deras energi. Och andarna blir avtrubbade och likgiltiga och blir "tröga" och från att vara klar över sin siutation förstår sen allteftersom tiden går inte vad som händer. Mörkerväen lägger en illusion om dem att "allt är som vanligt" och det är de levande som är "spöken". Gemensamt för dem alla som inte kommer till andra sidan av olika skäl är att de oftast inom sig känner att något är galet men blir "tröga" och kan inte tänka klart och bara "är" tills någon tex et medium kommer och frågar dem "vet du om att du är död och borde ta dig till andra sidan". Det vanligaste svaret jag får är"är jag?ja jag visste väl att något var galet men kunde inte sätta fingret på vad!" andra blir jättearga! och tycker jag är galen som påstår att de är döda då de faktiskt kan uppleva att de lever MEN att något inte stämmer. Det är ungefär som om jag säjer till dig att allt du upplever bara är en illusion och egentligen inte finns…Då tänker du VA???Vad säjer hon nu för galet???för du är ju övertygad om att allt du ser är verkligt och finns. Stolen du sitter på är ju verklig…ja men…egentligen består den ju bara av ihoppackade monekyler och atomer som är energi…osv.I en annan svär kan samma atomer som i denna värld är stolen…vara något annat i en annan dimension.. Det som gör att anhöriga från andra sidan och ljusväsen inte kan tvinga andra till andra sidan är pga den fria viljan.De måste själv vilja gå över. En avliden person som levt i ett hus tex 1800 kan även som avliden år 2008 "uppleva huset som det var då denne levde" och i sin tur uppleva de levande som störande moment sk "spöken".Omvänt alltså. Liksaså blir det för avlidna att ju längre en ande håller sig jordbunden så verkar de falla i någon slags "trög glömska" där de som jag sa ovan förstår att något är fel men inte vad. Helt varför det blir såhär har jag faktiskt inga helt klara "sanningar på" mer än det jag redan beskrivit. Men vad jag uppfattat så brukar Ljusväsen med jämna mellan rum återkomma till de avlidna för att visa dem en port till andra sidan och det är sällan andar blir kvar mer än ett par två-tre hundra år som längst. Sedan brukar Ljusänglar ingripa eller snarare omsluta dem i klarhetens ljus så andarna förstår vad som skett och vad som måste göras, och föra över dem. Jag kan berätta om andemannen Eskil som bor i mitt hus. Jag stötte på honom första gången för 14år sedan och i samband med en storrening. När jag frågade honom om han förstod att han var död så sa han "ja jag visste att något var fel men inte att det var så illa" men när jag sedan erbjöd honom att få hjälp till andra sidan så svarade han att han inte var redo för det och var rädd för det okända…(eh). Han är fortfarande kvar och jag möter honom varje gång jag går ner i källaren där han oftas tänder lampan åt mig,när jag bär tvätt och släcker lampan när jag ska gå. Den enda gången han kommer upp till min våning är om det hänt något tex är ett rör i källaren som läcker vatten eller är stop i avloppet. Varje gång jag frågar honom om han är redo så är svaret desamma "inte än". Jag kan i ärlighetens namn säja att inte ens jag förstår VAD det allagånger är som får en avliden att vilja stanna kvar. Jag kan tycka "vad är meningen med att bo i en källar som död",och eftersom jag själv lever kan jag inte riktigt förstå eller föreställa mig vad det är som håller tex denna man eskil kvar,frivilligt. Allt går inte att svara på… Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *