Dörrar som smäller å kalla vindar.

Hej på er! Visste inte att denna sidan fanns, blev glad när jag läste om den i aftonbladet (tror jag att det var?)..för jag hade skrivit till er betydligt tidigare om jag vetat det. Nåja…jag å familjen flyttade till ett sekelskifteshus för ca 4 år sen. De vet inte när huset är byggt från början, därav står det att det är från 1909 i papprerna, men i nock på vinden så står det iaf 1898. Det har varit en bostad till en trädgårdsmästare en gång i tiden, men inget som syns i trådgården längre, bara massa krukskärvor som är nergrävda lite överallt i tomten som vittnar om detta. När vi flyttade in så började vi renovera å har hört MÅNGA smällar i ytterdörren både på dagen å på kvällen, handtaget till tvättstugan har gnisslat otaliga ggr, å det gör det bara då man med kraft trycker ner vredet. Hörde även att nån stod i tvättstugan å skakade ut lakan precis vid inflyttningen. När jag duschar ibland mitt på dagen så är det någon som verkligen slänger igen köksskåpen hårt, riktigt hårt! Såg en skepnad som jag brukar se när jag har flyttat till ett nytt ställe, kallar denna för min följeslagare. Vid en renovering av matrummet som då vette upp mot trappen kände jag hur det kom en kall vind å drog genom rummet från trappen rakt genom mej. Låg å sov en gång, å vaknade mitt inatten av en sk "nunneknäppare" lr ja en sån liten knäppgrej man även använder vid agility, tittade runt omkring men såg ingenting. Vaknade även en annan gång av att jag var iaktagen av en man vid fotändan, när jag sen vakade till ordentligt var han borta. Mitt på dagen ibörjan på min mammaledighet hörde jag klart å tydligt att någon gick omkring på nedervåningen, livrädd vågade jag trots allt ropa.."hallå" å det blev knäpptyst… ja listan kan göras längre, vore väldigt intressant å veta vad det är som händer i detta hus? MVH Ullis Örebro

Hej Ullis! Ja då får vi säja "välkommen till spökwebben" och att du hittade hit!tack vare artikeln i Aftonbladet.Hoppas du kommer fortsätta besöka våra sidor! Vidare till din fråga. Med tanke på husets ålder så vore det konstigt om det INTE fanns närvaro eller aktivitet av andar. Det jag kan uppfatta är att det finns både sk "minnesavtryck" dvs vissa platser i huset som har platser där "känslor av sådana som bott där innan sammlats på hög" och även dessa kan ge olika fenomen i form av tex ljud,musik,röster osv. Det är som ett band med samma upplevelse spelas upp om och om igen. Sedan när jag länkar till platsen så möts jag av en man som befinner sig i ett slags glashus som är fullt med växter bla rosor och andra gröna arter(bla murgröna) och på golvet ligger något som liknar bark utstrött. Han verkar tro att han är kvar i sin tid och jag upplever honom rätt tillfredställd med sin tillvaro även fast han inte varit på andra sidan. Han går en del fram och tillbaka och bär bla röda tegelkrukor som ser rätt tunga ut och detta kan givetvis du uppleva som att någon går fram och tillbaka eller att det smäller i dörrar osv. Sedan har vi även en ung kvinna med förkläde och hätta och hon har tydligen varit piga i huset en gång i tiden och kallar sig Ellinor. Hon,liksom mannen i glashuset går omkring och sköter sina sysslor och tror och upplever att hon är kvar i sin egen tid. Hon bär bla en bricka med porslin och i nästa stund en hög med tyg/lakan som kommer från sovrummen och ska vädras. Hon verkar också tillfreds med sin tillvaro även fast hon inte varit på andra sidan och vänt. Sedan finns där några katter och en hund.Det är den grå katten som är tydligast de andra är mer diffusa och svåra att "se". Även om dessa andar inte har varit på andra sidan och vänt så upplever jag inte deras närvaro obehaglig. Istället kan jag uppfatta att hela huset andas ro och en slags frid "en rofylld plats" helt enkelt. Jag kan bara tycka att om dessa andar inte utgör något obehag för dig så går det att leva sida vid sida med respekt för den andre. Du kan när de är för högljudda eller närgångna säja ifrån högt och tydligt. De uppfattar antagligen inte dina ord eller de kanske inte ens är medveten om din existens, men de kan genom dina markeringar i sin tur uppleva "obehag" och känna "hit ska jag inte gå" och på det sättet lämna dig ifred. Hoppas du fick svar på dina funderingar och du får gärna återkomma om det är något mer som dyker upp! Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *