En god vän

Hej! När jag gick på gymnasiet hade jag privilegiet att lära känna en god vän som jag senare även flytTde in hos. Eftersom vi gick på en internat skola levde vi ganska tight inpå varandra och jag märkte att han inte mådde bra. Han drack mycket alkohol och vid ett tillfälle tog droger. Jag flyttade hem igen och han flyttade till en annan lägenhet lite längre bort. Vi gled isär lite pga av att jag misstykte om hans vanor men var ändå nära vänner. En dag när jag befann mig hemifrån på en ungdomskonferens fick jag ett samtal om att han hängt sig. Det var en fruktansvärd tid men vi efterlevande kom närmre varandra och hjälptes åt. En natt senare den hösten detta hände sov jag över hos en gemenam vän som hade tagit över lägenheten vi delat. Mitt i natten vaknar vi av dett det blåser och virvlar omkring löv och upptäcker förskräkt att baklong dörren står vidöppen och en stor svart katt ligger på köksbordet. Vi fick en känsla av att det kunde varit en hälsning från vår vän. Kan du känna något om denna underbara själ? Tack!

Hej Melissa! Det är en tragisk historia du berättar om än verkligheten. Det jag kan uppfatta av din vän och från hans budbärare är att han äntligen fått ro i sinnet. Han har kommit till insikt om varför han mådde så dåligt psykiskt och varför det kändes som om han hade ett stort tomrum i själen. Både alkohol och droger förstärkte dessa känslor av att vara värdelös,som han ansåg sig vara. Nu är han där han ska vara på andra sidan. Däremot kan minnesenergi från hans deprimerade och destruktiva tänk finnas kvar i lägenhetens väggar och ge samma fenomen som om det vore ngn som "spökade" och det kan även ge känslan av sk "närvaro" fast det egentligen inte handlar om närvaro utan "minnen och känslor som fastnat med sin energi". Det kan man åtgärda genom att tända ett vitt ljus och be en Helig Ängel tex Uriel "omhänderta all negativ energi och omvandla till positiv energi" så bara positiva minnen finns kvar. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *