En liten spökflicka?

I den här sanna berättelsen visar sig ett barnspöke i min dröm och min yngsta dotter markerar att hon ser något skrämmande just där drömmen utspelade sig. Våren 2009 flyttade jag och min familj in i en orenoverad men charmig lägenhet i ett 1920-talshus. Ett år senare började jag och min man försöka få ett barn till. Vi försöker och försöker utan resultat. I augusti 2010 gör jag ett experiment. Innan läggdags ber jag mitt undermedvetna att i drömmen berätta om jag blivit gravid just denna gång. Till saken hör att denna "metod" fungerat tidigare. Natten innan jag gjorde ett positivt graviditetstest efter första dotterns tillblivelse flera år tidigare, drömde jag att jag hade ett barn (en dröm som kanske räddade flickans liv eftersom jag annars skulle skippat grav.testet och istället börjat med IVF-sprutor morgonen därefter). Vad händer då denna andra gång jag ber om en sanndröm? Jo, jag väcks av en uppskrämd make som ruskat liv i mig eftersom jag morrar som en galen hund i sömnen. Jag har haft en fruktansvärd dröm – som saknar motstycke i mitt tidigare liv: I korthet handlade den om att det är natt och att vi sover i lägenheten – allt är som vanligt. Plötsligt hör jag våldsamma bankanden på ytterdörren. Min make säger så till mig: "det är någon som tagit sig in här!". Jag reser mig upp och ser en flickgestalt som rusar in till oss genom den gamla serveringsgången (en kort korridor mellan kök och nuvarande sovrum). Jag känner stark skräck. Det är mörkt. Min äldsta dotter har vaknat av oväsendet och står utanför sitt rum (så det är inte hon som rusar runt som en tyst galning). Jag tänker att det enda sättet att mota bort detta hemska är att låtsas vara ett monster: så jag börjar utstöta fasansfulla läten för att skrämma denna fruktansvärda spökflickan. Efter denna dröm börjar min yngsta dotter, som sover i vårt sovrum, att vakna på nätterna – och hon pekar skrikande mot serveringsgången… Jag tänker ofta på de här sammanträffandena. Vad har jag varit med om, tror ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *