Forna Tiders Kvisslinge!

Jag flyttade till Kvisslinge som ett-åring. Kvisslinge ligger precis vid havet, utanför Nyköping i Södermanlands län. Huset är rött, inte så värst stort, med vita knutar. Men det är inte det enda huset på tomten, ty det finns även 2 andra hus som vi kallar uthusen. Det ena var ett gammalt boningshus, och det andra vet jag inte riktigt vad det var. Uthusen byggdes i mitten av 1600 talet, medan Kvisslinge byggdes för lite mer en 100 år sedan. Saken är den att man verkligen fäster sig vid huset, jag skulle vilja flytta men står inte ut med tanken på att lämna det, trots att det ibland känns som att det skulle vara det bästa… En junikväll, för ca 3 år sedan, kröp jag som vanligt under det gamla boningshuset för att kolla på sakerna som finns där. Det mesta är bortruttnat nu förstås, men än idag kan man hitta Mycket gamla saker, exempelvis tidningsurklipp eller stövlar som tillhört någon stackare som bott på gården för länge sedan. Under huset är det en stenkant som sträcker sig långt, och när jag som allra bäst låg där under och undersökte något föremål, minns ej vad, så fick jag syn på värdens sötaste katt! Katten var visserligen otroligt mager, och pälsen var raggig, men jag kröp ändå framåt så gott jag kunde. Den satt stilla och lugnt kvar på sin plats under den torra bjälken, men när jag kom närmare så såg jag, kattens hals var uppskuren! Den jamade klagande, för att sedan springa iväg. Ingen katt kan ha överlevt att få 3 fjärdedelar av halsen avskuren… Frågan är, vem, eller vad var katten? Och vem var ägaren en gång i tiden??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.