Frammegården i skillingmark

Jag har varit och besökt frammegården 6 ggr. Varje gång har det hänt något mer eller mindre. Första gången som jag var där så började kvällen med tysthet. Vi satt och fördröjde tiden med att läsa i gamla gäst-böcker. Vi var ganska uttråkade när vi hörde ett STARKT släpande ljud ifrån övervåningen rakt över oss (Stora Salen). Man hörde att det släpande ljudet åkte utför golvet. Sedan ca 3 sek efter det släpande ljudet börjat så låter det som om att det som släpas tappas i golvet. En STOR smäll uppstår och jag är helt säker på att tak plankorna skakade! Smällen var extremt tydlig, lät som om någon släppte en sten på 30 kg från 2 meters höjd ner i golvet. Nästan direkt efter den stora smällen som vi alla blev chockade av sprang vi upp med kameror och ficklampor i högsta hugg, men när vi kom upp var allt som det brukar. Det första jag letade efter var något föremål som kunde ha ramlat ner. Men allt var precis som det var före innan smällen. Sen gick vi ner, jag satt med en puls på 350 🙂 Var ganska så rädd då. När vi satt där nere helt tysta hördes mest små dunsar på övervåningen. För er som har katt kan jag säga att dunsarna låter som en katt som hoppar från ett bord fasst dunsarna kommer ibland med 0,5 sekunders mellanrum så katter är det inte :). Sen som hände mer var några småsaker, gästboken som låg framme "stängd" hade öppnats mm. Sen efter den natten har jag varit på frammegården minst 1 gång per år. Jag har alltid med mig, 3 digitalkameror, 1 Systemkamera, Tre diktafoner, 2 rörelsesensorer, 1 stationär filmkamera, ficklampa och en helt vanlig kamera med film. Med den utrustningen får man en del inspelat mm :). Varje gång har det hänt saker, men den första gången med den smällen var nog en av de bästa upplevelserna jag har haft där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *