Knack-andar

Hej, det är så här att en tjej som jag känner säger att det är någon som knackar på hennes väggar om nätterna och går runt rummet med knackningarna. Och på dagarna försvinner det saker som dagen efter dyker upp på exakt samma ställe som de var på innan de försvann. Hon bor i källaren och har betong väggar runtom. Och knackningarna hörs tydligt. Jag letade efter fakta åt henne där jag fick reda på en massa intressanta saker, bl.a att dessa "knack-andar", även kallad poltergiest har jag för mig?, knackar i väggar och tar saker som sedan dyker upp igen. Tjejer i tonåren är speciellt utsatta och detta fenomen uppenbarar sig när någon anhörig har avlidit eller liknande. Och det kusliga var att allt stämde på henne! Hennes farmor hade dött någon månad innan och hon är i tonåren. Så jag undrar, kan det vara som jag säger att det rör sig om poltergeists?

Hej Marcus!<br> Javisst, du har så rätt. Det som du beskriver är något som kallas för poltergeistfenomen. Du kan läsa mer om det någon fråga nedan, var jag förklarar lite mer vad en poltergeist egentligen är. Även det du nämner om att det oftas är tjejer i tonåren, som utsätts för detta, stämmer bra enligt vissa forskare inom ämnet. Har hon själv sett hur föremål flyttat på sig när det händer eller sett något annat? Återkom gärna med mer information och om vart detta har skett.<br>/ Patrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *