Löfstad slott.

Kan tipsa om att läsa mitt tidigare inlägg, som heter; "Flera inlägg.", för att få lite mer insikt. Efter att ha flyttat omkring lite i Småland, hamnade återigen min familj i Norrköping. Det här utspelade sej för ca. en månad sedan, alltså runt slutet av september: Jag, min syster och 2 gemensamma vänner packade in oss i bilen för att besöka Löfstad slott för tredje gången på kort tid, även denna gång efter midnatt. Jag och min syster har sedan några år vetat om att vi har en speciell "känsla" för det här med spökerier, medans våra vänner var smått skeptiska, men inte helt stängt dörren för de. Vi gick sakta upp för grusvägen som leder upp till grusplanen framför slotssgården, pratade lite smått om ingenting. Vi stod mitt på grusplanen, tysta och tittade oss omkring. Ingenting, förutom en fruktansvärd känsla av att någon befann sej i örtgården, till höger om stallet. (Den känslan har jag haft varje gång jag varit där!) Vi sökte oss till baksidan av den flygeln som ligger närmast vägen/sjön. Vi pratade försiktigt, kollade upp mot fönstren i hopp om att se något, men inget mer än skenet inifrån köket(?) syndes. tillslut hade vi gått så långt som vi kunde komma, till en kant, innan man hamnade i trädgården. Vi stod stilla en stund, denna gång under tystnad. Då hördes ett ganska starkt gnissel. Självklart ryckte alla till. Gnisslet kunde jämföras med när man öppnar en grind. Vi traskade vidare till framsidan, alltså vid grinden, som var låst, vid slottsgårdens början. Vi kände på grinden och drog lite i den för att se om den gnissla, men det sjuka var att den va rätt tung så vinden hade inte kunnat röra den, och dessutom så gnissla den inte. Sedan gnissla det igen. Exakt likadant, och alla hörde det igen. Nu befann vi oss på en annan plats, så gnisslet kan inte ha kommmit från samma plats som första gången vi hörde det. För att gå händelserna i förväg så hände det inget mer den kvällen, förutom grenar som knäcktes och en skugga som skrämde livet ur mej. Det roliga började när vi kom hem. Jag hade varit "smart" och hela tiden haft diktafonen på mobilen igång, alltså spelat in allt ljud. Jag låg i sängen och lyssnade med headset på mej. Reslutatet gav mej gåshud. Gnisslet hörs tydligt! Men det räckte inte med gnissel, vid 2 tillfällen kan man upfatta något som låter som en femte person. Ena gången något som KAN vara ett "hej", möjligen "nej", med en helt annan röst än våra. Andra grejen jag fastna för är att någon hostar till precis innan jag börjar prata, också det låter väldigt annorlunda gentemot oss. Det är inte speciellt mycket att hänga i granen, men jag vet vad jag hörde och vad jag inte hörde och känner mej säker på vad det är för ljud jag fångat. Om någon tror jag hittar på allt så skickar jag gärna ljudfilerna, kan vara intressant att få en annan persons synpunkter på vad det kan vara. Skicka ett mejl till: Deinen.mike@hotmail.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *