Meningen med livet?

Vad är min mening i livet? Trodde jag hade gjort "mitt" för länge sedan när jag fött och fostrat mina barn, men livet fortsatte i alla fall?! Så vad är min mening i livet?

Hej Ewa! Jag tror att du förstår att det är omöjligt för mig att besvara en fråga som denna, som är så mycket osämja och tex många religionskrig mellan religioner som påstår sig veta svaret på frågan utifrån sin egna filosofier. Men den enda sanningen vi kan säja att vi vet är just att ingen vet. Jag brukar därför generellt svara att meningen med livet är just att för en och var komma på och finna sitt eget svar på vad som är meningen med livet för en och var. Det som är meningen med livet för en annan behöver inte vara det för dig. Det gäller att hitta de där sakerna i tillvaron som gör att man driver på sin livsvilja och finner tillvaron meningsfull,känner att man utvecklas som människa och att "tiden inte bara går",undvika att stanna upp och fastna i ekorrhjulet. Ibland behövs drastiska åtgärder för att slippa att hamna där och dessa åtgärder kan ibland bli både smärtsamma och otrevliga att genomföra,men nödvändiga för att komma vidare i livet. Vissa religösa anser kort och gott att meningen med livet är att fortplanta sig,föröka sig,uppfylla jorden och råda över djur och natur,och läras av de ansvar allt detta innebär…något vi hitills inte lyckats med så väl. Jag kan inte svara på vad som är just din mening i livet då det är upp till en var att lista ut det. Men du har levt en stor del av ditt liv genom att ta hand om andra och sk "leva för eller genom andra andra" så nu är det nog dags för dig att börja ta dig förbi alla måsten och hinder du satt upp,rucka lite på dina invanda regler och göra sådant som du egentligen skulle vilja göra. Vad dessa saker handlar om vet du nog redan själv i ditt inre. Sätt dig ner och tänk "vad vill jag göra" och "vad är det som hindrar mig från att göra det jag vill göra" och "hör kan jag ta mig förbi hindret så jag kan göra det jag vill göra". Sedan om detta innebär att du vill sticka iväg på en långresa,bosätta dig i ett annat land,byta jobb,utbilda dig,flytta,gå en skrivkurs,danskurs,byta partner osv, ja det vet du bara själv. Men det är nog dags för dig att börja tänka på dig själv för att få tillbaka känslan av att ditt liv har en mening genom en radikal förändring. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *