min första lgh

Jag skulle flytta hemifrån, till en övre hörn lägenhet på bubengatan i kiruna. Jobbade vik på coop, heltid, ensam med två katter som slogs som katt och råtta för det mesta. Flyttar in, astrött och däckar i sängen, som jag envisats med att ha i ett hörn framför garderoberna istället för vid balkongdörren som syrran min ville. sov natten, till jobbet, hem igen. Kommer hem. Vart f-n är katterna?? ropar, öppnar mat och tvingas tillslut leta! (mkt ovanligt eftersom de e sjukt sällskapssjuka med människor!). Hittar dem gömda, längst in, längst ner i garderoben. De hade gömt sig tillsammans, trots att de hatar varandra och aldrig gjort det förr. Kvällen gick, åt, kollade film med en polare, skulle packa upp kläder i garderoben i sovrummet. Höstkväll, hade bara en glödlampa i sovrummet, måste handla fler. Walkman med musik i liten högtalare, spelar favoritskivan. Går ut ur rummet, kommer tillbaka och musiken är sänkt?!? Stannar upp, funderar.. höjer musiken, men sänker den igen, tänker; vill inte reta upp o m det finns något/någon här (har varit med om det förr). Fortsätter plocka. Musiken stoppas. kikar på spelaren.. nä, batteriet fullt, bara som om någon klickat på stopp. "jaha, ingen musik mer ikväll". Borstar tänderna och i säng. Katterna klättrar ovanpå och lägger sig ner, utan att sova. skumt. DÅ HÖR JAG HUR NÅGON BÖRJAR FLÅSA TUNGT I FRÅN HÖRNET AV SOVRUMMET. Korta, riktigt tunga andetag. Jag stelnar till och tänker i panik; "det är grannen". Men logigen säger mig att andetagen är för kraftiga för att vara en kvinnas, men för korta för att vara en mans. Hör ljudet av bara fötter som klibbar sig i golvets plastmatta. Som sagt, det är bara grannen, ser jag något nu kommer jag kola av hjärt-attack. Måste tänka på annat. Hitta på anledningar till ljuden, även om det inte verkar logiska. Andetagen fortsätter i vad som känns en evighet, precis en halvmeter från min säng på vänster sida. Sedan tystnar de, och börjar på min högra! Sedan går de ut mot köket och jag däckar av utmattning i en halvtimme innan jobbet börjar. Jag flyttade ut samma dag igen, min far hade fått höra på jobbet att det var en arbetskollegas gamla morbror som bott i lgh tidigare. Han dog, av en blodpropp i benet, i toaletten. Jo, vad annars? På kvällen hade han som för vana att först sänka radion och sedan slå av den. Och, glömde jag nämna att han hatar katter? Creepy va?=) Kan lätt säga att det var det mest obehagliga jag varit med om än så länge. Jag skulle nog funderat igen på varför hyresvärden (privat) hyrde ut lgh 1000 kr billigare med ursäkten att den inte var nyrepad trots nya tapeter, nya vitvaror osv. Det enda som var äldre var badrummet. Ringde hyresvärden och sa att jag ville häva kontraktet. Han frågade varför, jag sa; Det är någon som flåsar bredvid min säng när jag ska sova. Han var tyst en stund och frågade sedan; varför låser du inte ytterdörren? Så jag fick förklara att stället var hemsökt. Men, med tanke på alla konstigheter kring hela kontraktet och hans spelade förvåning, tror jag ändå han hade en aning. Liten iallafall. /carola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *