Oförklariga händelser i vårt Klambyhus

Jag bor i en liten by på landet i Skåne som heter Klamby som ligger utanför Sjöbo. I vårt hus har det hänt en del oförklariga händelser som jag tänker dela med mig av. • Vi har två vindar i vårt hus. Den ena ligger precis ovanför vardagsrummet, och där har kommit väldigt otäcka ljud ifrån. Ibland hörs det som om något släpas där uppe (typ bord eller liknande), och ibland hörs det som om en massa tunga grejer trillar. Jag minns en gång sommaren 2006 när jag var ensam hemma och kollade på VM. Då hördes det RIKTIGT mycket där uppifrån. Det riktigt mullrade och dånade, precis som ett åskoväder. Var jag än befann mig i huset hörde jag det. Jag gick ut för att titta så att det inte var fåglar som satt på taket, men icke. Detta pågick i flera timmar och har hänt flera gånger. Efter en tid slutade det och man hörde det inte längre. Tills här om dagen då jag hörde tunga steg där uppe en morgon innan jag skulle till bussen. Steg och en massa tunga dunsar som om någon tappar någonting. Det är omöjligt att möss/råttor skulle kunna utföra sådana ljud. Min systers bästa kompis har en rotweiler som brukar vara hemma hos oss, och ibland har den bara ställt sig och råskällt upp mot vinden (en gång mitt i natten). I vardagsrummet under vinden har jag även ett flertal gånger hört hårde knackningar i väggen, fast bara jag har varit i hemma eller i närheten. • Någon månad efter jul hade vi slängt ut granen och lagt alla julgransprydnader i en påse men inte ställt det i garderoben utan bara brevid. Två gånger när jag legat i sängen har jag hört hur det hörs som om 40-50 julgranskulor åker i golvet i ett RASANDE tempo! När jag gick upp och kollade fanns där ingenting. Första gången jag hörde det hade jag inte somnat utan låg klarvaken. Andra gången vaknade jag 04.30 av ljudet. • En händelse som kanske är den äckligaste av dem alla var en kväll i vintras. Mamma var hos en granne och det var bara jag, min syster och två av hennes kompisar hemma. Jag var på ovanvåningen och dem andra i köket på nedanvåningen. Plötsligt hörde jag hur handtaget till ytterdörren rycktes ner och dörren öppnades och stängdes(den här dörren hörs rejält när man försöker öppna den). "Jaha då kom väl mamma hem" tänkte jag och min syster hörde samma sak och tänkte väl samma sak för hon ropade "hej mamma!" men fick inget svar. Så hon gick ut i hallen för att kolla varför hon inte svarade, men det var ingen där. "Hon gick väl ut och hämtade ved" tänkte min syster och gick ut och kollade i vedboden och hela trädgården men ingen var där. Som sagt satt de köket, och där kan man både se och höra om någon kommer, men de varken såg eller hörde någon. Någon timme senare kom mamma hem och hade varit hos grannen hela tiden. • På vår ena dator har vi en strömbrytare på datorns baksida(sådan man har på bl.a element, med en 0 och en 1 på) som man kan trycka på om datorn hänger sig. Denna knappen ändras inte om det blir strömavbrott. En dag när jag kom hem och skulle sätta igång datorn gick den inte att sätta igång. Jag ropade på min syster och hon kom och kollade. Det visade sig att strömbrytaren på baksidan var ställd på 0. Denna knappen sitter så pass långt in att inte katten eller hunden kan nå den utan det krävs ett människofinger för att trycka på den. • En mobil har ringt mitt i natten utan att någon ringt till den eller att något alarm varit inställd eller fått sms eller något liknande. Både jag och min syster har vaknat av det. • Min syster (som verkar vara rätt "mottaglig") har även sett någon hemma hos oss. En gång när hon varit i Oran(en skog i Sjöbo) och gått ut med hunden och körde hem såg hon hur en vit skepnad stod på vägen. Hon bromsade självklart med sen försvann den. När hon kört en bit och stannade igen stod den bakom bilen. När hon kom hem stod den i trädgården. För några dagar sen såg hon också hur ett ljust fenomen/skepnad snabbt rörde sig förbi fönstret… Allt har hänt i verkligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *