Olika spökerier

Jag har i alla år varit intresserad av om det finns spöken då jag har upplevt en hel del själv. Om jag upplevt något har jag oftast tvivlat över om det var inbillning eller någon från andra sidan. Jag börjar med mitt nuvarande hus och berättar vad som hänt och går sen bakåt i tiden. Jag bor i ett hus med stallbyggnad och det är byggt runt 30-talet. Jag har häst och man måste traska ut i mörker för att uträtta sysslorna i stallet. Jag stod en dag och mocka rent i boxen i godan ro och funderade allvarligt på om jag skulle sätta på radion för det var så tyst, efter den tanken så sattes radion på av sig själv. Jag trodde någon spelade mig ett spratt så jag sprang ut för och hinnas se någon men det var ingen där och när jag kom in tystnade radion. Jag blev lite blek efter det hänt. Jag var uppe på loftet för och hämta ner hö och det brukar rasa ner lite lösa balar och dom brukar få ligga om jag inte behöver dom, en vecka senare skulle jag upp igen och då är dom staplade fint igen. Min stallkompis hjälpte mig när det var dags för mig att åka in till BB så hon fick sköta allt med hästarna och när hon stod där så hörde hon tunga dunsar som om någon slängde balar på golvet men när hon gick upp stod allt i sin ordning. Hon vågar inte vara själv där ute nu i vintertid. Som vanligt stod jag en dag och mockade igen och då hörde jag hur någon gick ute på gårdsplanen, min tanke var ju att grannen kommit ner för och säga hej eller gubben kommit ut för och prata men när jag sticker ut huvudet så finns ingen där, jag går ändå runt stallet ifall det varit någon som spelat mig ett spratt men ingen där och hade det varit någon så hade han/hon tittat fram. Hästarna har ändå varit lugna dom har inte fått spel av att det varit något så vem vet det kanske är en tomte på loftet som flyttat in. Men vissa kvällar/nätter när jag stått utanför huset så kan jag känna ett starkt obehag medans vissa nätter är lugna. Nu lite om huset med då. Jag satt hemma en kväll, höggravid som man är så springer man mycket på toan och gubben var på jobbet. Jag satt lugnt och kikade på tv:n men kände att jag måste slita mig från progamet och uträtta behoven. När jag kommer tillbaka är tv:n avstängd, jag ringde min gubbe den kvällen som fick komma hem och hålla mig sällskap. Min gubbe är inte alls skeptisk och avfärdar allt sånt med att allt har en naturlig förklaring, men en natt vaknade både jag och han av att det gick någon i köket, han är ju inte rädd av sig utan går först ner för trappan ut till köket men ingen där. Våran hund däremot sitter och verkligen stirrar hypnotiskt mot ytterdörren för och sen avbryta och gå upp med oss igen. Vi låser alltid på kvällarna även om vi bor ute i skogen. På våran vind som ligger ovanför sängen kan man ibland höra en kula komma rullande över ett trägolv men konstigt nog så har vi inget täckt golv där uppe utan det är bara isolering. En sista händelse som gjorde mig kallsvettig men den är lite otydlig för jag vet inte om jag drömde eller om jag verkligen såg nått. Jag är en människa som vaknar så fort det springer en mus över golvet eller bara någon finns i rummet. Jag sov så gott, men vaknade till av att jag ser en skuggfigur vid fönstret som sträcker ut armen och utropar mitt namn, jag rusar upp och ut i hallen där jag sen viskar "är det någon där" men när jag kikar in i rummet igen är det tomt. Jag låg med lampan tänd den natten. Det som gör mycket att jag tvekar det är väl att inga utav djuren jag har reagerar på detta förutom den gången då vid dörren. Samtidigt som man vill tro att det är något så har man tvivel, just det att "Har det en naturlig förklaring??"

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *