Pengar in eller bara ut.

Hejsan. Jag är medveten om att vi inte alltid får det vi önskar utan får det vi behöver. Jag har levt under knappa förhållanden i många år jag föddes av en fattig ensamstående mor som levde på socilabidrag och drack för att döva sina sorgen. Jag och mina syskon fick julklapp från Röda korset och även begagnade kläder därifrån. Vi hade inga lakan och påslakan i sängarna utan sov i gamla vaddtäcken direkt på madrasserna och vi delade säng för det fanns inte sängar till alla oss 5 syskon. Det fanns en tandborste till oss alla barn att dela på och aldrig någon tandkräm, maten vi åt kunde både vara gammal och sur. Allt detta berodde ju säkert inte endast på den fattigdom vi levde i utan även om okunskap hos min mor hon gjorde säkert allt utifrån sig förmåga men det räckte inte alltid till. Som tonåring blev jag då således fosterhemsplacerad, jag och mina syskon spriddes ut över hela södra Sverige. Det märkliga är dock att jag har ju försökt vända denna fattigdom genom att arbeta vara sambo och bilda familj, men sanningen kommer alltid i fatt mig en gång fattig alltid fattig. Hur jag är gör hur jag än visualiserar så vänder det inte, så fort jag fått ihop nån krona mer på kontot så där inte ska vara minus till nästa lön kommer så nog katten händer nåt som att jag blir långtidsjuk med dålig sjukpeng och mycket läkarbesök men dyra mediciner eller så hamnar barnen i klammeri med något som gör att jag får låna en summa av någon för att lösa detta som jag sen har att dra på ett tag genom avbetalningar eller går nåt sönder som tex vinterstövlarna och fast det inte går att få fram pengar till det just då så måste jag för jag kan ju inte vara på jobbet utan vinterskor tex. Jag har en serbo idag som jag träffar då och då, mitt hopp var att vi skulle vara två och då skulle min ekonomi ändras och då tänkte jag utifrån hur jag hade gjort mot någon jag älskar, jag hade ju hjälpt till med ekonomin. Nu blev det inte så utan det blev snarare mindre i börsen eftersom jag från början var den goda som köpte mat när vi sågs samt reste till honom och inte han till mig vilket sabbade min ekonomi på kort tid. Jag har kronofogden efter mig sedan barnen var små då jag hamnade i en treårig vårdnadstvist där jag fick lämna ifrån mig sonen till pappan just av den anledningen att min ekonomi inte var så stark, det var socilatjänsten som påpekade att med mitt lågavlönade arbete skulle jag få det svårt att ge barnen modekläder smink datorer egen tv på rummet osv som jämnåriga skulle få. Jag tyckte detta var absurt att materiella ting skulle styra vem som skulle ha vården om barnen så jag kämpade men förlorade. Detta med skulder långt över vad jag någonsin kommer att klara av under min livstid. När så barnen var 18 kom de hem till mig igen! Jag har sökt skuldsanering men det har inte gått igenom. Varje dag kämpar jag med svår värk efter en bilolycka för ett par år sedan jag arbetar idag halvtid och kommer aldrig att kunna mer, detta tillstånd kostar också pengar jag blir kallad till läkare långt bort som tex Jönköping emellanåt för att kontrollera nacken och ryggen då skadan blev så omfattande att man befarar att jag om det slits på fel sätt kommer att ev kunna bli förlamad i benen så sakteliga. Dessa resor undersökningar osv tömmer min börs totalt för att inte tala om alla mediciner jag måste ta där de ofta inte ingår i högkostnadskyddet. Det finns de personer som jag är skyldig pengar som vet min situatuion och det finns en falsk person som gav mig begagnade saker och mat i julklapp som hon nu vill ha betalt för då hon själv inte kan hålla i pengar alls. Denna person gjorde en anmälan mot mig då vi hade djur om att det låg tom döda djur hemma så djurinspektionen kom tidigt en morgon för att se hur det stod till. De konstaterade att katten mådde bra sen gick de igen. Denna person är ond och efter att ha blivit lämnad av sin sambo har hon förändrats så hon ber andar sabba hans liv och spöka i deras hus osv och av mig ville hon helt plötsligt ha betalt för allt jag fått. Hon har heltidspension bor i lägenhet centralt i stan behöver ingen bil har ingen hyra för bostadstillägget betalar hela hyran och hon har bara sig själv att tänka på. Nu tror jag att hon ber onda andra sabba för mig också för den sista tiden har jag varit mycket sjuk. Att jag berättar allt detta innan jag ställer fråga är för att jag vill att du ska förstå att jag inte är en bortskämd person med nya mobiltelefon eller bil jag har bara det jag behöver inte ett dugg mer. Jag har inte tv-kanaler, inte internet hemma och jag och barnen äter absolut bara det billigaste som går att hitta. Nu kommer mina frågor: Blir min mamma arg för mig för att jag är lite besviken på henne för den uppväxt vi fick. Hon dog för tidigt och vi fick aldrig chans att tala om just detta. Kommer jag någonsin att få skuldsanering så jag slipper denna dagliga ångest över att inte kunna göra rätt för mig. Får jag någonsin en stabil ekonomi som inte rasar så fort jag har femtio kronor kvar på kontot när nästa lön kommer in. Det sista kommer den elaka personen att kunna förstå att jag vill betala men inte har förmåga kommer hon att förstå att hennes dåliga ekonomi beror på att hon efter att levt med gott ställt i samboförhållandet och fortfarande lever utan de tillgångarna men efter dem att de ynka kronor hon köpte mat till mig för 6 år sedan inte är egentliga orsaken till hennes dåliga ekonomi. Jag veta att det blev mycket att läsa hoppas ändå du tar dig tid. Tack på förhand.

Hej! Många frågor och jag ska försöka svara på dem…Men innan jag börjar vill jag bara säga att du är inte ensam om att vara där du är idag!! Vi har varit där jag och min familj. Barnen fick billiga julklappar, kläder från majblomman…jag vet var du är och jag kan bara säga att du kommer ur det!!! Det du gör nu är att sparka och slåss för din rätt fortsätt så!!! Ge dig inte vad gäller skuldsaneringen du kommer att få den och då vet du att det inte är långt kvar till det du väntar in… Din mamma är inte arg tvärtom hon önskar hon kunde göra det ogjort men det går inte och hon vill och ber dig se framåt mot ljuset. Den person som vill dig så illa vill göra dig illa pga hon inte mår bra själv. Det du ska göra är att sätta upp "speglar "runt dig i tanken…sätt upp dessa speglar så att när hon försöker säga något nedvärderande till dig får hon tillbaka allt. När du känner att hon pratar illa om dig" fånga" upp hennes tankar och skicka tillbaka dem till avsändaren. Pengar kommer in för att stanna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *