Satt eller låg ner..?

Jag ska brätta om en fest jag var inbjuden till den 13 december. Först på kvällen satt vi tätt fastklistrade om varandra och darrade av rädsla medans vi tittade på "The Grudge". Efter filmen, som vi knappt våade se klart på, började läskiga saker att hända. Det var inget som var och en hittade på, då alla var överens om att dem såg samma sak. Vi låg i våra sovsäckar på golvet, och jag låg precis under en lampa som hänger i taket. Lampan föreställde något som såg ut som ett kors av något slag. Plötsligt började den blinka till, sättas på och stängas av hela tiden, och alla blev lite smårädda sådär, men de flesta sa bara att det var lampan som var trasig. Jag vet inte, det var mycket varmt i rummet, men just när vi kom i närheten av lampan börjde man frysa av något slag. En av mina kompisar som sov över där, som hette Hanna, fick ligga i min kompis säng istället för på en madrass, så hon hade glömt ta med sig en. Alla låg ner, och vi hade berättat spökhistorier en stund, och så frågade min kompis om vi inte borde gå och lägga oss. De flesta sov redan, men det var jag och min kompis som var vakna. Då såg jag att även Hanna satt upp i sin säng. "Varför sitter du upp Hanna? Vi borde sova nu, för imorgon ska vi upp tidigt och ta hand om hästarna" men Hanna svarade inte, hon bara satt och skakade på samma ställe. Jag och min kompis frågade gång på gång varför hon inte svarade. Tillslut somnade jag, vet inte vad som hände efter det den natten, men jag minns att morgonen därefter frågade min kompis Hanna varför hon inte hade svarat igår kväll, och då sa hon: "Va? Jag satt inte upp..? Faktum är att jag somnade precis efter filmen, du måste ha blandat ihop mig med någon skugga eller något.." Hanna var fullt allvarlig, vi trodde absolut på henne. Vi kanske bara, som Hanna sa, blandade ihop med någons skugga.. Vad tror ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.