Ser min katt verkligen något?

Jag har en fråga som gäller min katt. Han är nu ca 6 mån och är väldigt bestämd av sig, han gillar inte att kela, han gnäller aldrig, han är helt enkelt en liten tuffing. Om kvällarna/nätterna när jag sitter uppe sent så kan han helt plötsligt börja gnälla och skriker nästan när han går bakom soffan där jag sitter. När jag frågar han vad det är brukar han komma till mig och sätta sig ca två meter framför mig på golvet och titta lite snett ovanför mig, han tittar alltså inte rakt på mig. Han kan sitta så och titta storögt i flera minuter om jag inte avbryter. Det händer även att han sitter bredvid mig när han börjar gnälla och jämra sig, men han tittar även då åt exakt samma håll. Så min fråga är, ser han något? Eftersom han sitter verkligen blixtstilla och stirrar, för mig i tomma intet. Kan även tillägga att han gör även så mot min mor när vi är hos mina föräldrar. Kan detta vara en anledning till varför han helst ligger i badrummet om kvällarna?

Hej Anna! Jag uppfattar det som om katten ser dina guider och eftersom detta är främmande och han inte vant sig vid dem än blir han lite orolig.Han kommer vänja sig. Sedan när han blir lite äldre och "vanare" kommer han säkerligen börja varna dig om något "främmande och obekant" dyker upp som han vet inte "tillhör" familjen. På det sättet är katter utmärkta "varningsystem" mot sk oinbjudna andar. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *