Serbon-Hur kommer detta att sluta?

Hej Jag träffade för ett och ett halvt år sedan en man som jag tyckte väldigt mycket om, hans båda tonårsbarn o min tonårsdotter kom väldans bra överen. Efter nåt år började vi tala om att flytta ihop framöver o han byggde hundgård till mina hundar så jag kunde stanna där flera dagar på sommaren i sträck,han pratade med min dotter om att bygga stall åt våra hästar i en av ladorna och han skulle gära in hagar osv, så jag köpte en begagnad stallinredning. Men plötsligt så hände något hans dotter som bor där var 14:e dag började göra i ordning i ladan för att hon ska köpa får och därmed skulle hon ha betet också för fåren skulle ha lösdrift o kunna gå in o ut som de ville. Sen ville min serbo som jag kallar honom att vi skulle åka till en väninna till honom o hans före detta i stockholm för det skulle passa så bra nu i slutet på mars eftersom dottern ändå skulle åka dit med tåg till kamrater o sen skulle han hämta dottern o passa på att besöka väninnan. JAg tyckte inte alls att det passade sig att vi åkte till hans väninna som han dessutom umgicks med i sitt förra samboförhållande. Sen ändrades det hela och det blev ingen resa för dottern till kamraterna men ändå ska han köra de 65 milen med henne till stockholm för hon ska shoppa o sen ska han hälsa på väninnan då. Jag får hela tiden en känsla av att det är dotterns ord som gäller fast han vill mena att han har pli på sina ungar han ville att vi skulle bo ihop sen i nästa andetag säger han att dottern ska ta över gården om några år då får jag ju flytta en gång till tänkte jag. Jag börjar undra lite hur det kommer att gå för oss i vårt förhållande kommer detta att sluta med att vi går åt varsitt håll eller kommer jag att få mod o säga ifrån eller kommer han själv att upptäcka vad han håller på med. Han har haft två samboförhållanden innan och enligt honom så är det helt damernas fel att det inte fungerade. Han klagar väldans över hur de bar sig åt o höjer mig till skyarna hela tiden. Den ena sambon berättar han hade reagerat häftigt på dottern o hans "göra allt tillsammans grej" Men själv förklarar han det med att sambon ville ju aldrig nåt så då fick han åka iväg på turer med sin dotter istället. Jag kan låta svartsjuk men det är jag absolut inte det är bara det att jag har aldrig tidigare stött på detta i mina andra förhållanden. Hos mig bor jag o min dotter och för ett tag sedan kom min son som bor hos pappa med oss dit han är i stort sett aldrig här så de hade inte träffat honom alls förrän efter mer än ett år efter det att jag o serbon träffades. Min son är lite socialt handikappad o detta märket serbons tonåringar direkt o det var precis som om det var efter detta möte som dottern ändrade sig o började bete sig så konstigt. Jag tycker i alla fall att hon styr o ställer o bestämmer om gardiner o maten o mycket mer fast hon bara e 16 år. Hur kommer detta att sluta Tack på förhand för ditt svar.

Hej Jeanette! Ja det var en lång överblick om hur din tillvaro ser ut just nu och jag känner att detta är riktigt inte mitt område med framtid och relationer. Jag vet inte riktigt vad jag ska svara dig,då jag inte siar i framtiden med förhållanden och relationer. Det är alltid svårt med nya familjekonstellationer där båda har barn och speciellt tonåringar. Visst är det så att 16åringen är pappas flicka och att han lyssnar till henne och styrs en del av hennes missnöje eller positiva åsikter,även om han inte uppfattar det så. Det är istort sett att bara fortsätta agera vuxet och undvika att hamna i konflikter med tonårsdottern och vara tydlig med att "visst det är din pappa" – "men det är också min nya sambo" och försöka utan fjäsk vinna hennes förtroende. Och våga ställa krav och ifrågasätta sambon när det är något som känns konstigt.(som med ex,resan osv) Jag kan tyvärr inte sia om hur detta kommer sluta. Men jag hoppas verkligen att det löser sig för dig och din nya familj. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *