Skrället i Södertäljeskogen

Ja en del människor, kan absolut inte se något sådant, de är helt enkelt inte motagliga. Sist jag såg något, sådant här overkligt, var någon stans ute i skogen strax söder om Södertälje, där det fanns en gammal nedlagd bondgård och där ladugården var ombyggd till övernattningsläger, vi var väl 75 eller 100 nationaldemokrater där, detta var på Sveriges nationaldag den 6 / 6 2002. Vi hade just avslutat, ett ganska så riskabelt demonstrations tåg genom Stockholms centrala gator. Så vi var säkra på att inte ha några SSU:are, Afaiter, kommunister eller några moderata ungdommar med oss. . Vi skulle övernatta där. Under kvällen, så hade vi ju grillnings middag och prat de, sedan riggades det upp högtalare, och en tjusig, kvinnlig artist, som sjöng, hon var visst från Kalmar. Tror jag? Men fram emot 23-tiden, tog jag min sovsäck, med kudde och gick därifrån, hittade en liten gångstig, det var så pass ljust, vid den årstiden, så det var inga problem. efter 3 eller 400m så hittade jag en glänta, musiken från högtalarna hördes knappt, där rullade jag ut min sovsäcken, kröp ner iden och somnade, något öl eller brännvin, hade jag inte alls smakat på flera år. Fast fram mot tre tiden vaknade jag igen vaknade igen, då var det ljusan dag, men högtalarna var igång ändå, försöker somna om igen, då det plötsligt kommer ett mycket gammalt krokryggigt skrälle och promenerar på stigen 3 m från mina fötter, på väg mot bonngården, på huvet hadde detta skrället en framåtböjd toppluva, inte ett ljud hördes, jag blir bara förvånad, vad faen är detta för något??? Tänkte inte så mycket på det, utan somnade, såsmånigom om igen. Sedan, någon månad efteråt, på sommaren då jag var på besök vid Gunnebo slott här i Gbg, där hade de utställning, av gamla dräkter, som var brukliga under 16 eller 1700 talet. Där kände jag genast igen den dräkten, som det gamla skrället hade haft på sig i skogen söder om Södertälje, fast nu var det en fin dam, som hade den på sej den istället, med en framåtböjda toppluvan som var vanligt förr, bland bondmoror. Ja man kan då råka ut för allt möjligt? Ingvar i Gbg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *