Spöken på jobbet? Jovisst!

Jag jobbar på ett ganska så nybyggt äldreboende(4år gammalt)där de spökar så det står härliga till! Redan innan det stod färdigt försvann det saker och krånglade det massor under bygget. i hela huset kan man höra saker i från "vinden" som folk som pratar, går och springer, men grejen är att det finns ingen vind, det är bara tak. Förra sommaren gick en arbetskamrat och en vikare in i ett tomt(där ingen bodde för tillfället) för att det larmade i från rummet, när dom kommer in hör dom någon gråta. Dom letar igen hela rummet och konstaterar ganska snabbt att det inte är någon där, men öppnar fönstret för att det luktar lite instängt. när dom gått ut och låst dörren hör dom att det smäller där inne så dom öppnar och går in igen, fönstret som de öppnat är nu stängt och låst. I hela huset, alla korridorer och gemensamma utrymmen har vi sensorstyrda lampor, nån måste alltså röra på sig för att ljuset ska gå igång. Det går igång av sig självt väldigt ofta, tekniker har varit där flera gånger för att kolla upp det, men det är inget fel på det. samma med vattenkranarna, dom går igång lika ofta dom. Julafton förra året jobbade jag och två till kvällen inne på våran avdelning, alla hade satt sig till bords på kvällen för att äta risgrynsgröt och skinkmacka, när jag skulle gå in med en bricka till en dam som ville sitta inne på sitt rum, när jag kommer till hennes dörr och ska låsa upp, hör jag att det knackar i dörren mittemot, så jag ställer ner brickan och går till den andra dörren. Patienten som bodde där dog 2 dagar för jul, så jag visste ju att rummet var tomt, men kanske att nån hade glömt låsa och att någon av de andra gått in i fel rum. så jag låser upp och går in. när jag öppnar dörren slår en lukt emot, mig, som att gå in i en vägg, samma lukt som patienten innan hade. jag tänder lampan och ser att ingen är där. då hör jag att det låter inne på badrummet så jag går dit, ingen där. när jag kommer ut därifrån kommer min arbetskamrat in och frågar varför jag larmar så, fast jag inte rört larmet. vi båda hör då en stark harkling bakom henne, vi blir jätte rädda, släcker och låser dörren, jag öppnar dörren till den som skulle ha brickan och min kollega går neråt, då hör vi världens smäll mot dörren vi just låst, jag låser upp igen och ut kommer nånting, det år inte riktigt förklara vad det är med det kändes precis som när en person går alldeles tätt förbi en, när man känner värmen från någon. vi lämnade dörren öppen resten av kvällen och efter det har vi aldrig hört nått i det rummet igen. I våras var jag o samma kollega med om en sak igen, det var vid lunch-tid och vi skulle samla ihop alla till lunch nere i matsalen, vi gick ner i ena korridoren och knackade på varsin dörr och frågade de som bodde där om de ville följa med och äta, och vi fyra gick ner mot matsalen, från ingenstans dyker det upp en man som går in i en utan lägenheterna längre ner, vi tror givetvis att det är mannen som bor där så vi stannar utanför hans dörr och ropar på honom, och han svarar nerifrån matsalen. Vi går in och kikar och det är helt tomt i rummet. vi frågar om de som vi gick med såg någon gå in, och det hade dom gjort, vi var alltså 4 som såg "honom". Massa små saker händer hela tiden, flera har blivit inlåsta i tvättstugan, hört att nån gått bakom dom fast ingen är där, saker som byter plats o rör på sig utan någon som helst rimlig förklaring. Många av både personalen och de som bor där hör ofta suckar, hosta, skrik etc som det inte går att förklara vart dom kommer ifrån. Mycket konstig som händer, allt kommer man inte ihåg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *