Vad är ett totemdjur?

Vad är ett totemdjur, och vilket är mitt totemdjur?

Hej Gustav! Hade jag varit schamn hade det varit lättare att förklara detta med totemdjur och kraftdjur för jag ska erkänna att även om jag kan uppfatta dem hos olika männiksor så har jag inte full förståelse för deras funktion. Det jag förstått är iallfall att tex Ett totemdjur är vår andliga inre djur eller spegelbild av vårt inre djur som skyddar oss. Det behöver inte vara ett djur i sig(alltså det behöver inte vara en ande av ett avlidet djur) utan en manifestation/avantar,skapad i tanken av vårat undermedvetna,en slags fantasifigur som blir högst verklig. Och ett kraftdjur speglar vårt inre egna väsen dvs "det djur vi har inom oss" utöver människan i oss och vägleder oss genom våra inre primitiva drifter. Blev det krångligt?Tyvärr det är inte helt lätt att förklara utan att vara en schaman eller liknande. Ditt totemdjur som visar sig idag är en röd räv som står för slughet och listighet.Att vara snabb i sina tankar och kunna tänka logiskt. Enkelt förklarat. Det jag märkt är tex i drömmar/astralresor och jag hamnat i fara kan,för min egna del,en svart panter dyka upp vid min sida och visa "vägen ut ur drömmen". Söker jag svaret på en svår fråga i en dröm/astralresor ,brukar en örn dyka upp och jag hoppar på dess rygg och flyger iväg dit jag ska. Känner jag mig rädd i en dröm/astralresor och vill ha skydd brukar en varg dyka upp. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *