Varför? pappa, varför?

Detta inträffade i mitten på åttiotalet. Var på konferens i Köpenhamn. Skulle sova över på ett fantastiskt trevligt mysigt hotell, efter en festlig kväll på restaurang. Dubbelrum, min kollega och jag somnade sent. Plötsligt öppnas dörren till vårt rum av min pyjamasklädde far, med otäckt stirrande stora ögon, han kastade sig över mig. Tog stryptag på mig…jag kämpade emot, brottades trodde jag skulle dö, hamnade på golvet, blev fri. Far försvann. Min ”kollega” hade vaknat och frågade vad jag gjorde på golvet. Jag hade skrikit så jag var hes i halsen flera dagar efteråt. Han hade inte hört mina skrik i natten…En verklighets dröm? (Min far var död sen drygt 10 år tillbaka, men hade bott i Köpenhamn när han var nyfödd)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *