Vem var det:?

Hej EeWee!! I mina farföräldrars hem så spökade det och jag kommmer ihåg att jag alltid var rädd för övervåningen. När vi sov över så bodde vi alltid i samma rum, en mkt tidig morgon så vaknade min äldste bror av att någon gick i rummet och han öppnade ögonen lite bara så att han kunde kika inte vidöppet, men det var ingen där, min bror sa att stegen gick runt oss alla som om någon ville kolla att vi sov eller var okej. Jag var tydligen sist på denna rundvandring i rummet för när personen kom till min säng så försvann stegen. Min farmor (icke biologisk jag är adopterad)hörde ofta att någon kom in genom ytterdörren och gick upp för trappen, men på den tiden om man sa något så var man "tokig". Vi har sedan mitten på 90 talet såld gården (i värmland) efter att de gick bort, men jag känner att jag inte är klar med något där har funderat på att åka tillbaka, men eftersom vi inte äger det längre och jag bor numera på nord irland så vet jag inte hur jag ska göra. Tack för en bra sida..kram Wicky

Hej Wicky! Där fanns en lång stor man(ande) med hatt som varit gårdskarl eller ngn slags föreståndare där tidigare.Han tog på sig ansvaret att "vakta" gården mot oinbudna gäster.Det var nog han ni kände av då han är kvar där än. Jag antar att din farmor hade vetat vem denna man är då han verkar ha bott i ett hus vid sidan av och på något sätt arbetat där i din farmors "ungdom el barndom". Han vaktar fortfarande över huset så de som bor där nu känner säkerligen av honom också. Jag kan inte se att det skulle finnas någon särkild "ouppklarad anledning" för dig att behöva besöka gården,men givetvis när du befinner dig i sverige kan du ju ta vägarna förbi där och helt sonika kliva in på gården och förklara att du bott där och saknar platsen. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *