Vilka är vi?

spokwebben_vi

Välkomna till Spökwebben – men, vilka är vi?

Spökwebben grundades redan 2001 och var först på det svenska nätet av att behandla paranormala fenomen. Med åren växte sidan och är nu Sveriges största spöksajt. Gensvaret från er besökare har varit enormt stort. Vi på Spökwebben vågar påstå att vi besitter Sveriges största arkiv av svenska folkets egna spökberättelser och frågor. Det är ett 10 000-tals inskickade saker till oss. Vi tackar enormt för ert fina gensvar.

Bakom sidan står Patrik och Kristian Jönsson, tvillingar och med ett gediget intresse av vetenskap sedan barnsben. Syftet med denna sida är att alla i Sverige ska kunna utbyta erfarenheter – det är av dessa man lär sig saker.

Vetenskap är det som ligger i grund inom vår familj. Vår kusin i Tyskland, är en av ett fåtal som programmerade datorerna för partikelacceleratorn CERN i Schweiz. Som sagt, programmering och vetenskapligt kunnande ligger oss varmt om hjärtat.

Spökwebben gör även utredningar hemma hos folk eller på andra platser. Här handlar det inte om att ha med sig ett medium, det handlar om ren vetenskaplig dokumentation, alltså inga påståenden som ej går att bevisa! Se sidan “Utrustning” för mer info. Denna filosofi delar vi med vår systerorganisation S.P.O.O.K i Stockholm. Tillsammans samarbetar vi för att bl.a. täcka upp ett större utredningsområde i Sverige och dela våra gemensamt stora erfarenheter inom det paranormala.

Ambitionen är att hjälpa alla med problem. Därav drivs Spökwebben helt ideellt och tar inte betalt för sina tjänster.

Denna nya version av Spökwebben, är en av många under åren. Nu fokuseras det än mer på att interagera mot de sociala medierna. Därav ges möjlighet att kommentera precis allt på Spökwebben. För Spökwebben handlar det om att kommunicera och dela åsikter och tankar.

Vår avancerade utrustning i spökutredningar

Spökwebben lägger stor kraft i att ha en professionell utrustning, för att kunna dokumentera saker på bästa vis. Vad har vi då för utrustning? Listan kommer nedan. Har ni frågor är det givetvis bara att kommentera nedan!

– Kameraövervakningssystem med Night Vision. 4 kameror med en inspelningsmöjlighet på flera dygn.
– Ett flertal professionella kameror i bl.a. Canon-serien, med ett flertal objektiv och tillbehör.
– EMF-mätare som mäter förekomsten av elektromagnetiska fält.
– Laser-grid (grön laser) som skickar ett mönster för att lättare se avvikelser/rörelser på platser.
– Lampa med rörelsecensor (bl.a. känd från aftonbladet där en av våra utredningar sändes).
– Temperaturavläsare via laser (bra att ha för att se temperaturavvikelser).
– Ljudinspelare (ett bra verktyg att fånga ljud, som även ej är inom den frekvens vi kan höra).
– Spirit Box RT-EVP 2. Detta är den senaste produkt inom utredningar. Den ger många olika funktionaliteter och kan användas inom många olika områden. Ni ser en form av dessa i olika tv-program. Vi erhåller dock en av de senaste modellerna som samtidigt också spelar in. Ingen extern media krävs för detta. Utöver detta har den också “live EVP”. Detta innebär att det man pratar och frågar, spelas upp direkt efteråt efter önskat intervall. På så vis kan man kommunicera på plats, utan att först behöva vänta tills att man lagt in ljudfilerna i en dator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *