Änglar finns! eller????

Hej! Det här hände i Chile i slutet av 1950-talet. Min mamma skulle ta sig hem sent på natten och sista bussen hade gått. Hon började gå fort för att min mormor oroligt satt och väntade på henne. Den stadsdelen hon gick igenom saknade gatubelysning, (väldigt vanligt i Chile) hon närmade sig en berömd kyrkogård, Playa Ancha. Från till synes ingenstans dök det upp en kille körandes på en Vespa. Han frågade min mamma om hon ville ha skjuts, han verkade mycket trevlig och godhjärtad men hon tackade ändå nej för säkerhets skull. När han var på väg att åka igen ändrade hon plötsligt sig och tackade till slut ja då hon hade bråttom hem. Han visade sig vara en riktig gentleman för min mamma fick låna hans skinnjacka under färden. Min mamma bad att få bli avsläppt en liten bit hemifrån, återigen för säkerhets skull. I hastigheten glömde hon av att lämna tillbaks jackan! Som tur var fanns det en adresslapp i jackan med hans namn och adress på. Som väntat fick hon en utskällning av min mormor för sin sena ankomst. Ännu argare var mormor för att min mamma kom hem med en manlig jacka! Min mamma sade som det var och att hon tänkte lämna tillbaka jackan dagen efter. De åkte tillsammans till den adress som stod på lappen i jackan. De knackade på och en kvinna öppnade. Min mamma berättade hela historien för henne och att hon ville lämna tillbaka jackan till honom och tacka för lånet. Kvinnan svarade att det var hennes sons jacka men döm om deras förvåning när hon talade om att han varit död i 10 år!!! Min mamma beskrev honom till utseende och sätt och allting stämde in perfekt på kvinnans son som dessutom blivit begravd med sin jacka på….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *