Är katten död?

Jag skäms nästan att skicka in en fråga när det redan är så många som väntar på svar, och jag vet att du har alldeles för mycket att göra, EeWee, men frågespalten är öppen, och jag kanske har tur. Jag hoppas att jag ska få hjälp av dig och det naturväsen du ibland har vid din sida. Det är så att vår älskade svarta katt har varit försvunnen i över två månader. Vi har letat, satt upp lappar, satt in annons i lokaltidningen, ringt polisen och vägverket och även, hm, två synska personer. De synska personerna tror sig veta att katten är död. Det är ju också den mest sannolika förklaringen när katten har varit borta så länge. Du undrar kanske varför jag frågar dig när jag redan fått svar av två andra synska, och det är kanske en bra fråga. Jag hoppas att jag inte är en sån där jobbig person som aldrig kan nöja mig med det svar jag får och nu tar upp din tid med oväsentligheter. Det är bara det att jag känner att jag har svårt att släppa taget och släppa fram min sorg. Jag har dåligt samvete och klandrar mig själv för att jag inte har gjort mer, eller gjort rätt saker, för att hitta katten. Särskilt nu när det börjar bli kallt kan jag inte låta bli att undra om han fortfarande lever och om jag borde vara ute och leta nånstans. Om han är död så vill jag gärna veta hur han har det. Jag behöver "closure", tror jag. Kanske vätten som hjälper dig vet något. Tack, snälla, snälla du! Gud välsigne dig!

Hej Elisabeth! Faktum är att jag nog bara gör dig mer förvirrad med mitt svar. Jag kan faktiskt inte hitta honom på andra sidan eller där djur brukar vara som är avlidna och jag får heller ingen information att katten är död. Däremot får jag en tydlig bild av att han på outgrundliga vägar tagit sig till en gård som ser ut som en stor rödbrun bondgård med flera djur,kor och grisar och någon häst(två hästar) och det är där han befinner sig och tänker stanna tills vintern är förbi. Känner du till några gårdar i närheten av där du bor som kan vara ett par mil bort? Vad jag förstår har han följt en annan katt som bor i samma område och sedan valt att stanna på platsen och verkar klara sig bra genom att själv fånga möss,råttor,fåglar och vatten finns alltid tillgängligt tack vare att det finns djur på gården. Jag är inte heller säker på att den medelålders mannen som äger gården ens har lagt märke till sin nya hyresgäst då den håller till i uthusen och ladugården.(området verkar dessutom vara stort,med flera byggnader och delar av gården,hagar,åkrar osv) Det verkar mer vara så att din katt lever äventyrslivet och kring sig lagt en illusion att inte vilja bli hittad…än.(därför låter jag honom tro att han heller inte är funnen) Jag tycker du ska ta det hela lungt och se tiden an då det är inte omöjligt att katten väljer att komma tilbaka en dag då han tröttnat på detta "äventyrsliv". Vätten säjer att du INTE ska ha dåligt samvete för någonting och att du inte kunde ha skött katten bättre än du gjort! men nu råkar du ha en katt som är rastlös i själen och söker mer äventyr i sitt liv. Kankse låter helt tokigt men…det är det svaret jag får. Dessutom den bild jag får av honom så är han rund,glad och allmänt nöjd med livet för tillfället och ligger och vilar utsräckt inte långt ifrån där en gråspräcklig häst står i sitt stall och äter hö. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *