Damen på läktaren.

Hejsan Evy! Första gången jag gifte mig var 1989, och det var i min hembygds kyrka. Jag såg att det satt en äldre dam uppe på läktaren,tillsammans med henne var där en svartvit katt som gick på "ryggstöden" där uppe på läktaren. Jag tyckte att det hela verkade lite konstigt… När jag frågade Ola, kyrkvaktmästaren (och en gammal arbetskamrat och god vän) vem damen var, svarade han att han ingen sett uppe på läktaren. Det var så att jag rös. Vem var hon (och katten) och vad ville de? Många varma kramar till dig från en frusen själ. Susanne.

Hej Susanne! Utan att känna till kyrkan får jag fram att damen ifråga var knuten till kyrkan men kanske inte så trevlig som man skulle kunna tro. Hon verkar ha varit en kvinna av högre börd, envis och kall många gånger. Folk hade enorm respekt för henne och det fanns de som var rädda för henne. Kanske du kan få fram vem hon är genom att besöka den äldre delen av kyrkogården. Hon begravdes i en finare grav- finare sten. Kanske bredvid maken men om du går runt bland dessa stenar kommer du att bli dragen till rätt plats. Hör gärna av dig om du får fram vem hon var! Kram och värme till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *