Känslor – Fråga besvarad 2013-10-19

Hej!

För ett tag sen började jag få känslor som bröt/bryter ut helt okontrollerat. Jag kan bli ledsen helt utan förvarning.
Min undran är vad detta kan bero på. För det börjar bli lite jobbigt.

Kan även känna en känsla av tomhet. Ska tillägga att jag i övrigt är ganska nöjd med livet som så. Förutom att jag lever ensam då.

//Roffe

★ Fråga besvarad 2013-10-19

Hej Roffe!

Jag  förstår vad du menar och detta du upplever är något som många som läser detta kan relatera till då det är ur andligt perspektiv är något som många går igenom och upplever på en helt ny nivå än vad som varit tidigare och även om det säkert finns de som skulle vilja förklara detta annorlunda än mig så är det mig du frågar och jag svarar följande:

Jag kan känna att det är som du säjer. Du är en person som är relativt nöjd med dig själv och ditt liv trots att du lever utan partner men nu har något nytt hänt eller börja hända inom dig som du inte känner igen och inte riktigt vet hur du ska hantera då det är “nytt” för dig. Det som händer är det som händer många människor idag…deras hjärtchakrat börjar att öppnas och förändras och detta kan upplevas rent fysiskt och framförallt emotionellt,rent känslomässigt. Det kan kännas konstiga fysiska symptomer som att det plötsligt känns som värk i hjärtat eller att hjärtat växer eller ska gå sönder och många går då givetvis till doktorn för att få svaret att det inte är finns några fel alls på hjärtat. Vad är det då som händer?

När hjärtchakrat öppnas så kan det skapa en massa fysiska fenomen som kan få en att tro att man håller på bli allvarligt sjuk eller att något är galet men…givetvis ska man kolla upp med en läkare om man får dessa symptom för att helt bortse från någon sjukdomsproblematik men…många kommer från doktorn ännu mer förvirrade än när de gick dit för vad är då fel när de KÄNNER att det är något som händer med deras hjärta. Det kan även rent fysiskt kännas som en värme som börjar brinna i hjärtat och man kan blir ännu mer rädd och orolig och då blir denna värme ännu värre. Det enda som fungerar är att stanna upp,andas och istället försöka att våga slappna av.

Det kan också kännas som hela bröstkorgen brinner eller håller på explodera i värme eller emotionella känslor och från ingenstans kan man vilja skrika rakt ut,gråta och det kan komma alla möjliga konstiga känslouttryck som bara rasar över en. Eller som en stor tyngd över hela bröstkorgen och man får tungt att andas. Allt detta hänger ihop med att hjärtchakrat öppnas. 

Och är du redan en empatisk person som jag känner att du är så kan detta leda till att du eller ditt hjärta börjar att reagera på andra människors känslor så du kan plötsligt börja känna även deras smärta,deras glädje och alla deras känslor och allt blir högst förvirrande. Men allt detta har med det som alla inom andlighet pratar om…de nya energierna (utan att gå närmare in på vad det är)som fler och fler börjar att känna av och det du upplever börjar bli ett globalt fenomen som många går igenom och upplever men många tror de håller på att bli tokiga och undrar “vad är det för fel på mig” och håller det de upplever och känner för sig själva för det måste ju vara “inbillning eller tokerier”.

Men jag kan säja dig Roffe. Det är inga tokerier och det du upplever kommer bli ett faktum som fler och fler kommer att ställas inför tills det blir ett så omfattande fenomen att det inte går att sopa under mattan längre. Det är den nya tiden vi lever i. Dags att bli en mer empatisk människoras som tänker med hjärtat och inte bara hjärnan utan försöker kombinera detta på en helt ny nivå.

Så det är inget fel på dig. Snarare vill jag “gratulera” till att ditt hjärtchakra vaknat och jag är säker på att du som människa och medmänniska har mycket att bidra till i denna värld men din empati och medkänsla.

När hjärtchakrat öppnas så kan det också inom hända flera  saker som att man börjar bli medveten om “tomrummet inom”. Man kan bli medveten om sitt inre jag ,sin själ,sin ande och man kan bli medveten om sitt inre barn. Ditt hjärta tycker det är dags att du börjar ta hand om dig själv på ett djupare sätt och gör upp med dig själv och inre känslor du kanske stängt in.

Ibland kan  tomma rummet som finns där i hjärtat eller själen  kan ge en bitterljuv känsla av att “det finns någon där ute som hör ihop med mig” och det kan vara din inre ande som börjar söka sin tvillingsjäl eller soulmate, Någon som är som du och som du är menad att vara med. 

Men allt du känner och upplever har med att göra med att ditt hjärtchakra har öppnats och nu när du vet det så kan du se det som något positivt då det är ditt inre jag som tycker det är dags för dig att nu börja tänka med hjärta och lära dig tycka om dig själv lika mycket som du tycker om och bryr dig om alla andra runt dig. ♥

http://www.anna-lena.se/aura/hjartchakra.html

http://www.branka.se/Hjartchakrat.htm

http://www.twice.se/chakra-hjartchakra.html

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *