Mitt Spökhus

Jag bodde en gång i ett stort hus som var på 400kvm byggt 1933 och själva boytan var mestadels på övervåningen, dvs, kök, wc, vardagsrum och 5 sovrum. Det första man kom i i på övervåningen var hallen, från hallen kunde man se genom vardagsrummet och hela korridoren som alla sovrummen var anslutna till, mitt sovrum var längst ner i korridoren så när jag stod där vid sovrummsdörren kunde jag se ända bort till hallen och dörren som var vid trappen. Hela tiden jag bott i huset så har jag sett att lampan i hallen varit tänd på morgonen när jag kommit ut från sovrummet, tänkte väl oftast att: jag var nog så trött igår att jag glömde släcka den, dessa tankar hade jag i kanske ett år innan jag faktiskt kom på att jag faktiskt vet massa gånger att jag släkt i hallen innan jag gått ner längs korridoren till mitt sovrum. Slag i saken tänkte jag, riggade upp min Sony handycam med nightshot o tänkte sova exakt så länge som bandet skulle räcka (180 minuter), riggade upp kameran utanför min sovrumsdörr på stativ riktad mot hallen så ma kunde se hallampan. När jag satte igång kameran var all belysning i hela huset släckt (inkl hallampan), jag ställde klockan på 2 minuter innan bandet skulle ta slut och la mig ner för att sova. klockan ringde och jag klev upp o öppnade dörren och till min förvåning så såg jag att lampan i hallen som vanligt var tänd, tänkte att jag måste se på bandet när den tänds och hur den tänds, knappen till lampan i hallen var åxå synlig även på bandet. Eftersom jag stod bredvid kameran i ca 1 minut innan bandet tog slut och lampan var tänd redan när jag kom ut från sovrummet så blev jag ju såklart nyfiken hur det kunde vara möjligt, jag tog med mig kameran in i sängen för att kolla igenom minut för minut, lampan tändes aldrig på filmen, inte ens den minuten när jag stog bredvid kameran och tittade på lampan och såg att den var tänd, detta var i dec månad så det var kolsvart i hela huset förrutom i hallen. Kunde inte se nån i nightshot heller på inpelningen förrutom några små orber förståss. Jag blev förbryllad hur fasiken lampan kunde vara tänd i verkligheten men inte på filmen fast jag stod bredvid kameran sista minuten den spelade in och såg att lampan var tänd, men inte på filmen, inte ens den sista minuten på filmen… :S, detta är nåt jag inte kunde ha makt över och efter detta att jag spelat in så började en massa konstiga grejer att hända, dörrar som smällde, kranar som var sattes på, lampor som var tända och släkta i tid och otid, tyckte jag hörde folk prata ute på gården, hörde röster på nedervåningen, saker som bara försvann utan vidare.. bla en helt sprillans ny teflonstekpanna som kostade över 500:-, massa andra grejer, vaknade ibland på natten av att mitt täcke låg långt ute på golvet i sovrummet… Jag var helt enkelt tvungen att överge huset… flytta därifrån, jag tog mina saker och flyttade, huset stod tomt i 4år innan jag fick nån köpare, i det laget var huset så förfallet och verkligen helt livlöst att jag fick sälja det för en symbolisk summa som 20 tusen, själv hade jag betalat 185 tusen… kändes inte bra det heller… Det var inte på tal att ta dit en andeutdrivare eftersom det blev värre när jag hade besök, och sista tiden jag bodde där var jag knappt hemma alls.. Detta är den konstigaste grejen jag varit med om.. ge mig gärna lite respons på detta.. // Daniel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *