Oförklarigt ljus och vidöppen dörr

Jag bor i ett ca 107 år gammalt hus. När jag var mindre, innan renoveringen, hade vi detta som vårt sommarställe. Jag tog hit min bästa vän ganska ofta. På vindan finns en kallvinda utan ett enda fönster. Vi beslutade oss för att gå in i vindan och släcka lyset för att pumpa upp pulsen lite! Då fick vi båda se ett runt ljus på väggen, helt oförklarligt – det rörde sig och var ca 1 cm stort. Uungefär som när man ser en satellit (?) på himlen en mörk kväll och den ena stunden lyser stark, nästa svag och plötligt borta. Jag vet inte vad det var, det är just därför jag publicerar berättelsen här. Det skumma med det hela var att det inte finns något fönster, det är bäcksvart i utrymmet. Skulle aldrig våga göra om det idag igen.. En annan historia är när jag och en annan kompis skulle övernatta på nedre våningen. Mina föräldrar sov på stugan så vi var ensamma i huset. Eftersom vi var lite mindre (ca 11-12 år) var vi också extra vaksamma och lite smårädda. Vi skulle aldrig ha vågat hitta på något bus när vi var ensamma! Vi var mycket noga med att stänga dörren till sovrummet när vi skulle sova. Vi somnar och jag vaknar mitt i natten. Då står dörren vidöppen, jag väcker min kompis och hon förstår ingenting och vi båda börjar skrika av rädsla och hon börjar gråta! Hon hade sovit hela natten och inte varit upp.. Ingen av oss gick i sömnen heller och har aldrig gjort i våra liv! Det hela slutade med att vi lämnade huset mitt i natten och sov i bilen istället.. Detta var mycket läskigt när det väl inträffade, eftersom vi båda var så otroligt säkra på att ingen av oss varit upp eller öppnat dörren. Jag brukar ännu idag fundera över dessa två händelser som fortfarande saknar förklaring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *