Orolig katthona?- Fråga besvarad 2014-04-10

Hej!

Det blir ofta frågor om djur för mig, hoppas det inte är jobbigt. Det gäller faktiskt min ena honkatt igen. Detta är ett problem som hon haft sedan hon var kattunge. Hon är en riktigt pratsam Ragdoll, men jamar så jag får svårt att sova på nätterna. Hon älskar sällskap och att leka, och är väldigtaktiv..men jag skulle gärna vilja veta lite vad hon vill och vad jag gör för fel? Ska jag svara på hennes uppmärksamhet då hon skriker, eller ignorera? Hon är kastrerad sedan något år tillbaka, man undrar ju om operationen lyckades.

Ibland funderar jag på om hon verkligen trivs här, om jag måste omplacera henne till ett hem, med en stor familj som kan ge henne mer tid och ännu mer kärlek. Jag har jobbat en hel del och har en kattkompis till henne, men som är mycket skyggare, och hellre leker på natten, det känns som hon kan känna sig missnöjd över något, som hon jamar, men VAD är min fråga? Vill ju gärna behålla henne, men min sambo som jag snart ska flytta ihop med är allergisk och känner av henne mer än den lille. Hm…jag vill bara att hon ska bli nöjd och få ett bra liv. Vet inte heller hur den lilla kissen skulle reagera utan sin kattkompis, kanske bli tamare ? Lilla Chilla kommunicerar helst med katter och inte med människor, men hon är i alla fall lugn och jamar inte såhär och skulle kunna växa som katt.

MVH/ Maria J

Fråga besvarad 2014-04-10

Hej Maria!

Dina frågor om djur är  helt okej även om det kanske inte är direkta spök frågor men… å andra sidan… så fungerar jag i frågespalten som lite “allt i allo” vad gäller att svara på frågor… så,,, din fråga är lika välkommen som någon annans ;).

Jag kan uppfatta, direkt att det känns som att denna katthona har så kallade “fantomkänslor” efter moderskänslor så det känns som att den där kastreringen är lite si sådär med… och hon vill ha en liten kattunge som är behövande av henne som hon kan slicka på och kånka runt på och agera mamma. Denna katt skulle fungera bra som en adoptions mamma åt  nyfödda kattungar som förlorat sin mamma och detta är en katt som skulle kunna utan större problem ta till sig och adoptera andra djur också som är nyfödda…kaninungar…ekorrar och till och med möss och fåglar.

Detta är en mycket speciell kattflicka som behöver denna stimulans och den lilla kattkompis som hon har fått nu är alldeles för självständig för henne. Hon är en katt som vill att andra är beroende av henne.

Kanske skulle det fungera om hon kom till en ny familj med liv och rörelse och att hon samtidigt fick en mini mini kattunge att pyssla om på köpet. Och du kan prägla den lilla med lukten från hennes päls eller hennes kiss och då startar den här beskyddar ta hand om instinkten i henne som är det som verkar vara det som gör henne så jamig och lite nedstämd.

Jag kan ha fel…men denna gång är jag mer säker än vanligt vad gäller djur så testa. 😉

Måste tillägga att denna katt är väldigt fäst vid dig och det är därför hon “gnäller” extra mycket till just dig för hon vet att du lyssnar. Så om du lämnar bort henne så kommer hon att sakna dig och kanske bli lite deppig så då behöver hon verkligen en ny lite kattkompis att vara “mama” åt.

Hon är nämligen “mamma” åt dig ifall du missat det… lol…;)

Ta hand om dig!

 

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *