Skrället i skogen

Ja en del människor, kan absolut inte se något sådant, de är helt enkelt inte motagliga. Sist jag såg något, sådant här overkligt, var någon stans ute i skogen strax söder om Södertälje, där det fanns en gammal bondgård och där ladugården var ombyggd till övernattningsläger, vi var drygt 100 Nationaldemokrater där, detta var på Sveriges nationaldag den 6 / 6 2002. Vi skulle övernatta där. På kvällen, så hade vi ju grillnings middag och pratade, sedan riggades det upp högtalare, och en känd kvinnlig artist, som sjöng, hon var visst från Kalmar. Men fram emot 23-tiden, tog jag min sovsäck, med kudde och gick därifrån, hittade en liten gångstig, det var så pass ljust, vid den årstiden, så det var inga problem. efter 5 eller 600m så hittade jag en glänta, musiken från högtalarna hördes knappt, där rullade jag ut min sovsäck kröp ner iden och somnade, något öl eller brännvin, hade jag inte alls smakat på flera år. Fast fram mot tre tiden vaknade jag igen vaknade igen, då var det ljusan dag, men högtalarna var igång ändå, försöker somna om igen, då det plötsligt kommer ett mycket gammalt krokryggigt skrälle och promenerar på stigen 3 m från mina fötter, på väg mot bonngården, på huvet hadde detta skrälle en framåtböjd toppluva, inte ett ljud hördes, jag blir bara förvånad, vad faen är detta för något??? Tänkte inte så mycket på det, utan somnade om igen. Sedan, någon månad efteråt, på sommaren då jag var på besök vid Gunnebo slott här i Gbg, där hade de utställning, av gamla dräkter, som de hade på 16 eller 1700 talet. Där kände jag genast igen den dräkten, som det gamla skrället hade haft på sig i skogen söder om Södertälje, fast nu var det en fina damer, som hade på sej den istället, med den framåtböjda toppluvan som var vanligt förr, bland bondmoror. Ja man kan då råka ut för allt möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *