Spöket på Sjöberga

Jag var med om ett par läskiga saker på bondgården Sjöberga utanför Linköping. Det började första kvällen på gården, jag och mamma hade hyrt en stuga utanför hästhagen. (Med två våningar). Det var bara jag och min kompis C som upptäckte det. C skulle på toa och jag var i vardagsrummet medens mamma var hemma hos bonden. Jag hörde att C öppnade badrumsdörren och hon sa 'bu!'. Jag trodde hon lekte något men när hon kom sa hon 'hur kom du hit så fort?' Sen sa hon att när jag ryckte i handtaget på badrumsdörren så låste hon snabbt upp och skulle skrämma mig. Men jag var inte där. Jag förklarade att jag var i vardagsrummet hela tiden. Hon trodde på mig eftersom när hon slängde upp dörren till badrummet för att skrämma mig skulle jag aldrig hunnit undan. Men jag visste inte om jag skulle tro henne. Hon kanske skojade med mig. Men fler saker hände. På kvällen när vi såg Titanic satt jag på golvet och C i den lilla soffan. Mamma var på övervåningen. Plötsligt stängdes tvn av. Vi tänkte att det var strömmen. Så vi gick och la oss, men när vi gick ut från vardagsrummet sattes tvn på igen, men filmen åkte ut ur dvd-spelaren av sig själv. Men vi brydde oss inte särskilt mkt. Vi släkte lampan när vi skulle sova. Men 4.40 på morgonen vaknade vi när lampan tändes och sen välte ner på golvet. Det blev ett väldigt oväsen och vi blev rädda. Mamma fattade inget och trodde det var vi, så hon ignorerade oss. Vi kunde inte somna om och bestämde oss för att rida ut lite istället. När vi kom tillbaka efter ridturen var klockan 7 på morgonen. Vi skulle äta frukost och när C skulle sätta sig på sin stol föll den omkull. Bara några sekunder senare öppnades det låsta skåpet i köket. Vi gick dit och där inne låg ett gammalt kuvert som var öppet och tabletter. Efter det med stolen började vi förstå att det var varken jag eller C, det var altingen ett eller flera spöken. Detta var bara det som hände de första två dagarna av de sju dagar vi tillbringade på Sjöberga. Det hände värre saker än detta. Kanske jag kommer skriva mer om det. Hoppas någon tror mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *