Tur i oturen eller?

hej EeWee. Jag och min man är människor som tror att allt händer av en orsak och efter att jag har läst en del böcker av Sylvia Browne och därmed lärt mig att allt som händer i vårat liv är en del av den plan vi gjort upp på andra sidan INNAN vi kom hit så undrar jag nu detta: Det var nämligen som så (utan att lämna ut för mycket detaljer) att åskan slog ner i min mans morföräldrars hus i somras men det hann bara brinna på vinden och huset blev bara förstört av vatten och rök. Det blev en totalrenovering och nu vill dom inte tillbaka utan vi ska flytta in. Vad jag nu undrar är om det bara är tur i oturen att huset inte blev totalt förstört? Var det meningen att detta skulle hända för att morföräldrarna skulle få prova på att bo i lägenhet för att sen kunna gå vidare, bestämma sig för att inte flytta tillbaka utan att vi får ta över huset när det är totalrenoverat, när det dessutom inte är ngt spec gjort i huset sen det byggdes -51? Vi tror inte på slumpen så just därför undrar jag om detta redan var förutbestämt? Vi har en stark känsla om att detta var meningen, att det var dags för generationsbyte så att säga i huset?! Hoppas du kan få ngt svar på detta! Ha det bra och sköt om dig. Mvh Carina W

Hej CarinaW! Min egna uppfattning är också vi själva har stor del i ansvaret för vad som sker i vårat liv. Dvs jag själv har valt mina föräldrar,vänner,prövningar och motgångar redan innan jag återföddes men även också siutationer och möten som kan leda till glädje. Och imångt och mycket känns det som en lättnad att tänka så, eftersom jag då inte kan skylla på någon annan. Istället kan jag tänka "ja vad i hela friden tänkte jag när jag valde att utsättas för detta -jag behövde väl inte ta till så jag spricker"…=) För ungefär som Sylvia skrivit i ngn bok, är det lätt på andra sidan att vara så ivrig i viljan att växa och utvecklas att vi ibland tar på oss rejält med problematik,uppoffringar och prövningar eftersom det verkar vara genom dessa vi utvecklas bäst. "Sitter man på en solig strand och dricker en paraplydrink och mår utmärkt bleknar lätt alla bekymmer",och lite så blir det nog på andra sidan. Men det är där den fria viljan kommer in och vi kan faktiskt säja till andevärlden "nu räcker det" -"jag vill inte uppleva detta mera" och jag har varit med om siutationer där problem som tornat upp sig som mörka moln och verkar oöverstigliga plötsligt bleknar bort mirakulöst. Då kan jag uppfatta och känna att "någon" hade ett finger med i det hela och hörde min vädjan. När jag fråga om denna siutation får jag följande svar från min ena guide: "Vad är det ni brukar säja,herrens vägar äro outgrundliga. Visst kan högre makter ha påverkat men inte av det skälet ni tänker. Det handlade mer om att det nu var dags att hitta en väg in för ER att förvalta och ta hand om huset som började bli i rätt dåligt skick i övrigt. Nu kan huset förvaltas av er och andra generationer. Det "är skrivet" att de äldres tid i huset var förbi." Och med de orden har du fått svar på din fråga. Det viktigaste att komma ihåg är att ingen kom till skada. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *