Vem sparkade mig?

Hej EeWee. Tack för ditt engangemang och en mycket bra sida. Tack även till Patrik och Kristian som håller i trådarna för att allt detta skall fungera. Den första maj klockan 09.40, ungefär, vaknade jag av en ordentlig spark i benet. Jag blev inte direkt rädd av någon anledning, utan mest småirriterad. Har du något hum om vad det kan vara? Är det någon som tycker att jag latar mig för mycket kanske? 😉 Det är en sak jag har tänkt på också, som inte direkt har att göra med denna händelse. Vad jag förstår är du väldigt influerad av de abrahamitiska religionerna och i synnerhet kristendomen. Jag själv är grekisk ortodox och tror på helgon. Du nämner ofta Ängeln Rafael. Jag har ikoner hemma på S:t Nicholas, S:t Irene (som enligt den ortodoxa tron spärrade in satan i en flaska) och S.t Nicholas. Vad kan du om dessa helgon? Det vore jätteintressant att läsa om vad du vet om dessa. Vidare vill jag visa min respekt för dig då du har valt dina mediala förmåga i ljusets väg. Oavsett vad vi människor tror på; Islam, Judendom, Kristendom, Hinduism, lokala religioner eller rent av är ateist är det alltid viktigt att vi väljer ljuset som vägledare. Du har inte valt att ha din "gåva", men du har valt att använda den i ett gott syfte. Jag sänder ofta min tanke till dig när jag tänker på alla frågeställningar som har gjorts på denna spalt och allt obehag när du "vänder på bladet och läser vidare i ämnet" för med sig. Ta hand om dig Mvh Emanuel

Hej Emanuel! Jag får börja med att tacka dig för dina ord till oss alla som är anvariga för spökwebben. Du har rätt i att det är många trådar att hålla i och mycket att hålla reda på och ibland för det med sig en hel del turbulens eller tom obehag som vi får be om hjälp av Ljusa Heliga Väsen för att styra upp. (Jag beskriver en del av problematiken i insändaren på framsidan "viktig information".) Angående din fråga om vem som sparkade dig så kan jag inte länka till den siutationen då det är som om ngn "raderat den ur tiden" men jag får sagt att det var "en vis gammal man som är liten till växten men har ett stort varmt hjärta". Jag får en bild av en liten man med vit skägg och halvlångt vitt hår och han ser lite "profetisk ut" då han ser väldigt gammal ut men har unga ögon och bär en vit långklänning med ngt slags broderat bälte och långt smycke i ngt guld matrealaktigt runt halsen som en medaljplatta. Denne finns tydligen vid din sida för att beskydda dig som en form av guide. Jag får inte sagt att han har sparkat dig men det är detta som kommer fram när jag frågar om vem. Namnet jag får kan jag varken skriva eller utala då det inte är svenska eller ngt annat språk jag kan. Han är starkt troende. När jag läste ditt brev första gången så fick jag mig en ordentlig tankeställare dvs att "hamna i ett fack av trosinriktning". Jag har inte tänkt själv att jag är abrahamitiskt influerad. Jag har ej heller tänkt på vad det står för eller innebär. Jag tillhör heller ingen kyrka eller religion men föredrar katolska kyrkan i de sammanhang då jag behöver hjälp när jag är under okontrollerbar press av tex mörkerväsen. Att jag gör det valet är för att den inriktingen tror på änglar och även helgon.Och jag har märkt att tex en kyrka som tror på en sak mer än andra, som nu i detta fallet änglar så är det lättare för mig att få hjälp i den kyrkan eftersom det är mer närvaro av då just änglar. Och med tanke på det du då undrar om Helgon så uppfattar jag att det är samma där.Den kyrka som tror och ber Helgon om hjälp har helgon som hjälper och utför hjälp,mirakler och tar emot böner. Det jag upptäckt när jag forskat mycket i olika religioenr och mytologi/folktro är att ett och samma gudaväsen,änglaväsen kan vara en och dessamme men arbetar och verkar under olika namn, beroende på vilket land det är,vilken religioen/tro en människka tillhör och vilken kultur man har. Detta har jag funnit mycket intressant. Och därför kan det tex vara mycket viktigt att känna till ALLA namn och aspekter på ett väsen om man tex har utsätts för angrepp eller behöver hjälp. Att jag valt den linjen jag valt är för att jag funnit att det fungerar för mig när jag arbetar med det mediala och behöver hjälp. Men jag kan lova dig att jag vändit och vridit på min "tro" mååååååånga gånger och gör det än idag. Det finns alltid ngt nytt att lära fån alla olika religoner som kan få pusselbitar att falla på plats. Jag ska erkänna att jag inte tänkt så mycket på just helgon eller samarbetat med dem,även om jag är medveten om dess exisens och även stöter på vissa sk "profeter",helgon när jag söker kring andra människor. Jag har under åren lärt mig att "man har omkring sig det man tror på" och på ngt sätt leder alla vägar till den Universille Högste SkaparGuden genom alla dessa om det så är Heliga Änglar,Helgon,profeter,mytologiska goda väsen som bär olika namn. Även detta har jag funnit mycket intressant. Men som sagt ska jag erkänna att jag inte är påläst om helgonen som finns. Det jag hört är att tex S:t Nicholas är barnens och sjöfararnas Helgon och att man under reformens tid Luther bytte ut dagen för gåvor som var hans dag och ändrade till Jesus samt att man nu i dessa dagar kallar jultomten för det namnet med tanke på ursprungshistorien. http://hogtider.wordpress.com/2007/12/04/ar-jultomten-en-kristen-eller-en-hednisk-figur/ Jag minns att jag läst det på denna webbsida. http://www.freonfilm.com/blog/2006/12/ Men själva hans levnadshistoria känner jag inte till eller varför han blev ett Helgon. Irene har jag inte funnit ngn info om alls. Personligen kan jag se Helgon som en form av "mer upplysta andeguider" även om jag har svårt att förstå tex tron om hur tex en andeguide skulle klara av att spärra in satan i en flaska(som antagligen kan vara symboliskt) MEN samtidigt känner jag att jag inte kan dömma eller fördömma NÅGRA former av mytoligi eller trosuppfattnigar som tex detta då "ingenting är omöjligt bortanför det mänskliga ögat" och bara för at jag inte förstår dem. Vi har i grunden ingen aning om hur saker och ting igentligen sker och hur alla dessa helogn,väsen,änglar,gudaväsen arbetar. Men jag håller helt med dig. Oavsett vilken tro eller icke tro man har så är det viktigt att göra ett val.Ibland kan man behöva omvärdera sitt val. Det finns två sidor av myntet som jag ofta säjer,och med det jag lärt mig,upplevt och har som erfarenhet – av båda sidorna-så fanns och finns det inget annat tänkbart alternativ för mig än att bestämma mig för att följa "Ljusetsväg". Jag vill hjälpa andra att förstå vikten av att göra ett val,eller åtmindstone bli medventa om ATT det går att göra ett val. Människor med andlig inrikting av olika slag bör tänka på detta. Att inte göra ett val är också ett val…Sedan vad man väljer är upp till var och en -"mellan Den Högste och människan". Men tack för dina ord och åsikter då de fick mig att tänka till lite extra! Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *