Barn igen

Hej! Fick en dotter den 3 juli förra året. Hon är idag 6 månader. Häromdagen fick jag en chock. jag är gravid igen. i 4:e månaden.20 + 3. Jag träffade ett kort tag en kille som jag dejtade lite grann då min dotter var hos sin pappa. Jag lever ensam med henne. Den här killen å jag hamnade i säng. I min tankspriddhet hade jag inte hunnit ordna något preventivmedel. Jag har inte känt något tecken på en graviditet under dessa månader, men häromdagen kunde jag tydligt känna en spark. Jag tog ett gravtest som mycket riktigt visade 2 starka streck.Jag är knäckt. Jag har ett svårt beslut framför mig att ta. På måndag är det meningen att jag å en kurator på sjukhuset ska skriva en ansökan om abort till socialstyrelsen. Spontant är det det enda rätta. Min dotter hinner inte ens bli ett år innan det är dags igen. Jag är ensam & jag klarar inte av ett barn till. Anledningen till att jag skriver är för att jag vill veta hur det skulle kunna bli ifall jag istället väljer att behålla bebisen. jag tycker så synd om alla som kämpar i flera år för att bli gravida & för mig räcker det att "titta" på en kille så blir jag det & nu vill jag inte ha det. Jag har nog jobbigt med min dotter just nu & att adoptera bort bebisen skulle jag aldrig klara av att göra. Under de månaderna som är kvar hinner jag få en massa känslor för det. Beräknad förlossning är i juni. Jag är så splittrad. Jag känner den lilla röra sig & tanken på att ta bort den gör så ont, men jag är rädd för att den inte kommer få det bra hos mig då jag är för stressad för att klara av att ta hand om två små nu. Linnea

Hej Linnea! Jag önskar jag kunde ge dig rakt svar men det kan jag inte. Du står inför ett svårt beslut och att prata med en kurator är det bästa du kan göra just nu. Du får väga fördelar mot nackdelar och försöka ta ett beslut utifrån det. Vill du kan du skriva till mig på min mail och bolla tankar och funderingar. Ledsen att jag inte kan hjälpa dig mer än så! Evy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *