Den onda anden i vid kyrkan

Den här händelsen inträffade vid Saxnäsgården under en konfirmation i februari 2007. Jag var en av konfirmanledarna och hade därför ett visst ansvar för andakterna. Sent på kvällen,tror det var runt 11 snåret gick jag och min vän Tina iväg till den lilla kyrkan som låg ca hundra meter ifrån gården för att förbereda kvällens andakt. Plötsligt stannar Tina upp. Vi båda stirrar på samma sak. Det lyste i kyrkan, ett brandgult sken som om hela stället brann. "Men vi släckte ju i kyrkan," sa Tina med orolig stämma. "Ja, det gjorde vi," sa jag. Vi rusade dit. Vid grinden till den lilla kyrkogården stannade vi upp igen. Det kröp sig längs ryggraden på oss. Ljudet av någon som skottade nådde våra öron. "Hallå! Är det nån där?" sade jag högt. Inget svar. "Det är är inte bra," sa Tina. Hennes ögon var stora av rädsla, vilket var ovanlig eftersom Tina är en person man inte skrämmer upp så lätt. Vi störtade fram mot kyrkporten och Tina stack nyckeln i låset. "Öppna då!" "Det går inte!" Tina vred på nyckel och efter ett par panikslagna sekunder gav låset ifrån sig och vi kunde söka skydd inne i kyrkan. Som var helt mörklagd, så när på en liten lampa som lös upp en ensam tavla på väggen. "Vad var det där ute?" sa jag, fortfarande uppskrämd. "Jag vet inte," sa Tina. "Men vad det än var så var det INTE en god ande. Mitt nackhår reste sig, och det brukar inte hända när jag känd någon närvaro förrut." "Jag tror inte heller att det någon vänlig ande…" Vi började gå runt och tända levande ljus i kyrkan. Plötsligt kom vi på att det varit en begravning tidigare samma dag, men var det orsaken till dets om hänt? Kanske fem minuter senare kom resten av konfirmanledarna. Jag och Tina berättade vad som hänt och då berättade dem för oss att påvägen till kyrkan hade de sett att det kom rök bakifrån en av stugorna. Men när de gick runt för att kolla vad det var fanns det ingen eld som röken kunnat komma ifrån. Det värsta av allt var jag skulle sova ensam den natten. Behöver jag säga att jag var rädd? Undernatten blev det askallt i mitt rum, om det berodde på kylan där ute eller om det var ett spökes närvaro kan jag inte avgöra, men den här händelsen var den nyligaste av de tre gånger jag uppleft kontakt med spöken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *