En död vän…

Min berättelse är en verklig historia som hände mig själv för några år sedan. 2002 gick min bästa väninna hastigt bort och sorgen var jätte stor, en dag får jag och mina andra två väninnor förfrågan från hennes mamma, om vi har lust att hålla koll på deras lägenhet, se till katterna, ta hand om post, blommor och sånt medans de åkte på semester. – visst inga problem sa vi, två eller tre dagar senare sade mina vänner att jag fick gå upp och ta hand om lägenheten själv. Bara det gav mig en klump i magen för det innebar att jag var tvungen att gå in i min väninnas rum som stått orört sen hennes olycka, men jag åtar mig uppdraget och går upp till lägenheten. Det mystiska jag utsattes för börjar redan när jag kliver in över tröskeln, båda katterna kommer fram och stryker sig mot mina ben och jamar och håller på, jag blir väldigt förvånad över detta beteende då hon-katten var väldigt skygg och tillbakadragen mot människor, men jag gör mina sysslor med katterna runt benen hela tiden, familjen har en rätt så stor matsal där jag sätter mig mitt på mattan för att gosa med katterna….plötsligt känner jag en hand på min vänstra axel och jag vet att jag är helt ensam, han-katten som sitter i mitt knä stelnar till, han stirrar på en punkt ovanför min vänstra axel, jag som sitter där stel av skräck vågar inte vända på mig men jag ser spegelbilden som reflekteras i kattens ögon…där står min bortgångna väninna…likblek och alldeles skakis skyndar jag mig ut ur lägenheten låser dörren och springer ner till busshållplatsen där sitter en före detta lärare till mig, han skrattar när han ser mig och säger – du ser ut som om du sett ett spöke. jag vänder mig emot honom och svarar – jag tror det är precis vad jag gjort. Vad tror ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *