Fjärrkontrollen i hemsökta huset

Detta skedde då jag bodde i min farmors hus för att vår egen lägenhet höll på att renoveras. Av någon anledning var det alltid en lite otäck atmosfär hemma hos henne, något som jag inte gillade alls. Rummen tycktes heller aldrig bli riktigt varma. Jag brukade sova i hennes sovrum då detta var det enda rum som var ljust och mysigt. Tyvärr sover hon med hög volym på tv:n samt med tända lampor. En natt orkade jag inte med detta mer, och bestämde mig för att sova i vardagsrummet. Detta rum var det som kändes mest otäckt av alla, men jag gick dit i alla fall. Jag gick sedan in i köket för att göra popcorn. Då hörde jag hur volymen blev högre och högre på tv:n inne i vardagsrummet. När jag gick in i vardagsrummet såg jag att fjärrkontrollen låg på golvet framför tv:n. Jag tänkte inte så mycket mer på det och sänkte volymen på tv:n. Sedan gick jag tillbaka till köket igen. Då hörde jag hur volymen åter höjdes. Då började jag ana oråd och blev lite rädd. Det märkliga nu var att fjärrkontrollen låg på golvet, precis framför min farmors sovrumsdörr. Jag plockade upp fjärrkontrollen och la den på en byrå. Denna gång stängde jag av tv:n totalt och öppnade min farmors sovrumsdörr. Av någon anledning kändes det tryggare och mer lugnt då dörren till hennes sovrum var öppen. Jag gick sedan åter tillbaka till vardagsrummet för att titta på min favoritserie. Då hör jag hur bakdörren till huset öppnas. Det kändes bra att någon kom hem igen, och jag antog att det var min bror som kom hem från jobbet. Jag hörde hur nycklar lades på byrån och hur kylskåpet öppnades i köket. Jag reste mig upp för att gå och säga hej. Men väl i köket fick jag en chock. Det fanns ingen där. Det enda jag såg var att kylskåpsdörren var öppen, och i kylskåpet låg fjärrkontrollen. Jag blev så rädd att jag sprang och hämtade min kudde i vardagsrummet och gick tillbaka till min farmors sovrum. När jag stängde dörren efter mig slocknade lampan i taket och huset blev helt tyst och lugnt. Jag vet fortfarande inte vad detta kan vara. Det händer hela tiden mystiska saker i det huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *