Flickan på ön

Min familj har hyrt en stuga på en ö i ett par år. Där finns det en flicka. Första gången jag såg henne var utomhus, hon stod vid ett träd. Det enda jag lade märke till var hennes kläder. Dom var.. konstiga. Första gången jag förstod att hon var ett spöke var när jag var ensam. Alla andra i min familj hade åkt för att handla mat. Jag satt och tittade på TV när jag hörde att någon öppnade ytterdörren och gick in. Jag ropade hej, för jag trodde att det var någon i min familj. När ingen kom vände jag på huvudet för att titta mot dörren. Då inser jag att flickan står framför mig, kanske en decimeter bort. Och som hon stirrar! Helt plötsligt vänder hon sig om och går. I samma ögonblick som hon försvinner ut genom dörren kommer min familj hem. Jag frågar dom om de såg någon, och de svarar nej. Det var det första, av lite för många, gånger jag sett henne. Men den otäckaste gången var när jag dök med mitt cyklop. Jag ser henne flyta under mig, alldeles blå. Helt plötsligt öppnar hon ögonen och stirrar på mig med "ond blick". Jag blev jätte rädd och simmade som en tok upp mot ytan. En gång låg jag och sov. Helt plötsligt vaknar jag av att min dörr är öppen. Jag antar att det var min mamma som öppnat den, och går och stänger. Jag somnar om, och vaknar igen av att den är öppen. Jag stänger den igen, men den här gången ligger jag vaken. Efter kanske fem minuter ser jag handtaget tryckas ner och dörren öppnas. Men det finns ingen på andra sidan dörren. Jag har försökt "prata" med henne. Men bara lyckats få ur henne ett ord: Sara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *