Lampan och leksaken

Jag, min mamma, hennes sambo och mina två småsystrar flyttade till ett radhus nära Hallstahammars tågstation. Jag trivdes bra och i mitt rum hade jag en sänglampa som stod på golvet. Eftersom jag är så fruktansvärt mörkrädd, så sov jag med lampan tänd. En natt, så låg jag i mitt rum och läste, då slocknade lampan helt plötsligt och tändes igen och började flimmra. Jag förstod inte vad det var för fel, så jag tryckte av och startade den sedan på nytt igen och då verkade den fungera som den skulle. Händelsen med lampan upprepades gång på gång och jag trodde att det var något fel på själva glödlampan, så jag sa åt mamma att vi skulle byta, men hon sa bara "Varför då? Den har vi ju nyss bytt". En annan händelse som jag tyckte var väldigt ovehaglig, förutom lampan, var att på nätterna, när alla var uppe och skulle sova, så startade mina småsystrars leksak att spela musik. Det var en sån där som man släpar efter golvet, och när man gör det, så spelar den en melodi. Det kunde hända flera gånger på en natt och det upprepades flera nätter. Ibland hörde vi den inte, men i flera nätter, så fortsatte den att spela. Och det konstiga är att alla var på övervåningen. Hur kunde den då ha börjat spela? Det kanske låter som en påhittad historia, men jag svär vid mitt liv att det var det här som vi upplevde i min familj. Nu har vi flyttat igen. Min sänglampa fungerar som den ska och leksaken har vi gjort oss av med efter att den skrämt vettet ur både mig och min mamma…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.