Mamma vakar över oss

Hej! Jag har normalt svårt att tro att våra nära och kära som går bort skulle finnas i en så kallad andevärld. Men efter att jag själv råkade ut för detta så vet jag att det finns. Min mamma gick bort för 5 år sedan, det var en jättejobbig period, jag fick "ta hand om" min syster som bröt ihop och hade det jättesvårt. Min syster bor i London, och hon fick åka hit då dödsfallet inträffade. Det första som händer är att natten till måndagen (då mamma dog) kunde varken jag eller min syster sova, vi låg och vred oss, kunde helt enkelt inte somna. Detta berättade vi för varandra 1 vecka senare, min syster var då i London och jag i Sverige. Två olika människor på två olika platser i världen, hur förklarar man detta? Var det mamma som försökte kontakt oss? Sedan när min syster kom och vi skulle åka hem till mors hus för första gången sedan hon gått bort händer nästa konstiga sak. Vi kommer in i huset, allt känns jättekonstigt, jag går in i vardagsrummet på bottenvåningen, plötsligt känner jag en lukt, jag har aldrig tidigare känt denna lukt, frän men ändå lite sötma i.. Jag har några kliv bort och lukten försvinner, jag går tillbaka och lukten kommer igen… Hmm tänker jag, vi måste vädra. Jag öppnar altandörren. Jag tänker inte så mycket på detta nu, men så efter ca 5 minuter ska jag gå ut i köket, då passerar jag samma ställe och där kommer lukten igen, exakt samma lukt, men bara på just ett litet ställe i rummet. Plötsligt känner jag en varm kår, och jag vet direkt att detta är platsen där mamma låg då hon dog. Jag böjer mig ner och tårarna rinner. Min syster kommer fram till mig och säger: -Mikael, känner du lukten? Hon böjer sig ner och även hon börjar gråta, hon säger: -Det var här mamma låg då hon dog. Vi båda har alltså innan ingen aning om vart i huset mamma dog. Denna lukt försvann sedan, jag har aldrig efter detta känt igen denna lukt, man kan liksom inte förklara hur det luktade… Men jag skulle direkt känna igen lukten ifall den kom tillbaka. Ca 2 månad efter då begravning och allt var avklarat sitter jag och min syster i telefon, (min syster vad då tillbaka i London), Vi hade delat upp de flesta av mammas saker mellan oss. Vi pratade om att mamma berättat att hon sparat 15 000:- till tandläkarvård, men vi kunde inte hitta några pengar hemma hos henne, vi vet att hon brukade gömma pengar hemma då och då. Min syster hade fått flera böcker som varit vår mammas, hon hade tagit med sig dom till London för att läsa dom så fort hon skulle få tid. När vi då sitter där i telefonen och pratar så skriker plötsligt min syster till, något hade skrämt henne, (jag hörde även en duns i bakgrunden) jag frågade henne vad som hänt? Hon svara chockerande att 3 böcker flugit rakt ut ur hennes bokhylla, de hade flugit ca 1-2 meter rakt ut i rummet, inte bara ramlat rakt ner på golvet. Min syster var chockad och tagen, det hörde jag lång väg. Hon fick för att ta upp böckerna och kom sedan tillbaka till telefonen, hon sa: -Mikael, jag har hittat mammas tandläkarpengar, 15 000:- låg instoppad mellan två sidor i den ena boken. Vi satt båda helt tysta i flera minuter. Min syster grät och det gjorde faktiskt jag med, men vi kände båda en varm känsla, vi vet båda att denna varma känsla var mamma och kramade oss. Nu vet jag att det finns något efter vår tid. Jag vet att vi kommer få träffa vår nära och kära igen. Mikael 46 år Susanna 34 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *