Min älskade vän J.S

Min älskade vän J.S gick bort för en dryg månad sedan. Vi jobbade på samma jobb, han var diskare. Fredagen han skulle jobba dök han inte upp, chefen försökte ringa honom men hans telefon var avstängd. Ingen var arg, vi var bara oroliga att vi inte fick tag i honom. Samma natt hade det hänt något konstigt i ena rummet i källaren på jobbet. Ett fonster hade gått sönder, men bara det inre fönstret. (Det är alltid två eller fler glas i ett fönster)Inte ens en rispa på ytterfönstret. Nedanför fönstret står det ett stort skrivbord. Fanns inte en enda glasskärva på bordet. på golvet låg fönstret i två delar. Vilket var konstigt då det är stengolv. Vad hade hänt? En vecka senare satt jag uppe i restaurangen och läste tidningen då jag såg något som fick mitt hjärta att stanna. J.S namn stod i en dödsannons. Jag sprang ner på kontoret där chefen satt och frågade varför de inte hade berättat något för mig. Inte heller chefen viste om detta och han ringde gång på pång till J.S mobil. Inget svar. Vi letade adress och nr till hans famiulj och hittade hans bror. Vi åkte dit och fick beskedet om att han avlidigt, fredagfen innan. (samma fredag som fönstret låg på golvet) Åh vad vi var ledsna, lilla J.S! endast 27 år! Canser i hjärtat hade han, ingen viste om det, inte ens han själv. Nu till spökerierna. Jag gick på begravningen på onsdagen. På torsdagen när jag var på jobbet plockade jag av tallrickar från ett bord. Gick med dem in till köket och gick ut i restaurangen igen. Går och plockar av ett annat bord och på väg in till köket ser jag att bordet jag plockat av innan ser lika dant ut, med samma tallrikar på bordet jag nyligen tagit bort. Men hela bordet såg lite grått ut, kan inte förklara. Såg ut som att man tittade på ett kort. Jag gick in i köket med disken jag hade i handen och när jag kom ut till bordet igen var allt borta. och bordet var "ljust" igen. Jag gick runt och letade efter disken. Men nej, spårlöst borta. Ja, jag började undra om jag skulle gå hem och sova, men sen kom jag på. Jag gick in till disken igen och sa: -Tack J.S! Och då fick jag en sån underbar känsla i hela kroppen. Samma känsla man får då man får en kram av någon man tycker om. 🙂 Samma vecka började cd spelaren spela musik utan att man satt på den och disk kranen började spola av sig själv. Nu har allt sådant upphört och det känns så ensamt! Jag gick till J.S grav då han skulle ha fyllt år och bad honom komma till jobbet igen. Men känns fortfarande lika tomt. han han har nog lämnat våran jord nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *