Någon andas i natten

Jag har aldrig trott på spöken och folk som har trott på det har jag skrattat åt. Men på senare år har jag börjat ändra mig… Jag bor i en bostadsrättslägenhet i ett hus som byggdes i slutet av 1960-talet (1967-1968). Husen har renoverats flera gånger sedan dess (senast hösten 2008 – våren 2009) och man kan inte tro att husen är så gamla som de faktiskt är. Men ibland på nätterna blir jag påmind… när jag ibland ligger vaken eller vaknar på natten kan jag höra någon som andas tungt bredvid mig i sängen, trots att det bara är jag som ligger där. Från början trodde jag att det var min granne som hördes så högt, men jag har hört mig för och pratat med de gamla människor som har bott i området enda sedan det byggdes, och jag har fått reda på att det var en ensam gammal man som bodde i min lägenhet allra först och att han dog i sängen (i samma rum där mitt sovrum ligger). Det händer också att jag känner mig iakttagen av någon när jag vaknar på nätterna, fastän det inte finns någon i rummet förutom jag. Jag är inte rädd för det, det känns bara lite obehagligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *