Skellefteå 1989

Det är sommar, onsdagen den 2 augusti 1989. Jag och min bästa vän är i skogarna mellan Skellefteå och Boviksbadet. Vi är på väg till en trapperstuga för att övernatta. Det är mulet väder men uppehåll. Det blåser måttligt. Klockan är strax efter 11:45. Ungefär 2.5 till 3 kilometer in i skogen befinner vi oss på en skogsstig. Det är ca 2.5 km kvar till stugan dit vi är på väg. Vi kommer ut på en myrmark och följer skogsstigen.

Helt plötsligt slutar det blåsa. Fåglarna som kvittrade tystnade. Allt blev knäpptyst. På min vänstra sida bakom ett träd ca 15-20 meter ser jag och min kompis att det står någon eller något. Vi stannar upp och står blickstilla. Den eller det som står bakom trädet står och vaggar. Både jag och min kompis ser armar och axlar och att den eller det är iklädd gråa kläder eller ett grått skynke. Ansiktet ser vi inte. Vaggande eller stampandet tilltar och sedan ser vi att ett ansikte tittar fram bakom trädet. Vi blir alldeles stela av rädsla. Ansiktet på kroppen är alldeles vitt, grått hår, frontalt skallig, ögonen kolsvarta och munnen är halvöppen och kolsvart. Vi hör ingenting förutom ett väldigt högt viskande. Sedan hör vi ett skrik som skär igenom kroppen.
Vi springer allt vi kan och slänger ryggsäckar och springer och springer springer.

Slutligen hamnar vi hemma hos mig. Mina föräldrar ringer polisen. Vi går tillsammans med poliser, polishud och föräldrar till den plats där vi såg den eller det. Ryggsäckar hittar vi längs med vägen. På platsen bakom trädet där vi såg det vi såg fanns ingenting. Polishunden däremot fick bokstavligen fnatt.

Trots att jag idag är 41 år så kommer jag ihåg denna händelse som om den hände igår. Blir inte klok på vad det kan ha varit jag och min kompis såg.

Någon som kan hjälpa mig förstå detta?

/ Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *