Spöken!Fråga besvarad 2013-10-17

Finns spöken?
Svar: NEJ spöken finns inte!:) eller?

 

★ Fråga besvarad 2013-10-17

Hej!

Om du vill jag ska komma med några lama försök till möjliga pågående forskning kring det övernaturliga och spöken så kan jag bara konstatera :Nej det finns inga vetenskapliga bevis enligt dagens forskar metoder att det existerar spöken.

Och i det sammanhanget måste man väl också först klassificera vad man menar med spöken. Men jag utgår från att du med spöken menar den vanliga modellen om andar efter döda människor.

Och då svarar jag igen. Nej ,Det finns inte några vetenskapliga bevis för att det existerar  spöken och jag vet heller inte om det pågår några närmare studier i ämnet  i dag eller vad det i så fall är man forskar kring eller hur man skulle bedriva en sådan slags forskning.

Men det kan jag försöka ta reda på vad man  eventuellt forskar kring vad gäller spöken. Om det är fenomenen i sig ,eller om det är människans upplevelse kring ett fenomen eller om det är det rent metafysiska,kemiska,biologiska kring möjligheter vad ett spöke i så fall skulle bestå av.

Att svara som troende på övernaturligt känns inte lika intressant men oavsett så är det inget man kan bevisa med  dagens vetenskap ännu så länge… så vi får nöja oss med att tro på våra egna upplevelser och magkänsla,ha ett sunt förnuft och samtidigt vara “open minded”  för möjligheten eller ?.

Eller så väljer man att inte tro på övernaturligt och spöken tills den dagen då dagens vetenskap har eventuella bevis eller kommit på någon fantastisk metod att undersöka detta  ämnesområde.

Det är lite upp till var och en vilket ben man vill stå  kan jag  då tycka…;) eller så har man en fot på varje sida och hittar en bra balans där man kan förena vetenskap med övernaturligt på ett eget sätt som känns ok.

 

Det var någon som sa:

“During the day I don¨t belive in ghost.

At night I am a little more open-minded”

🙂

 

 

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

 

 

Ett svar på ”Spöken!Fråga besvarad 2013-10-17

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *