Spöket på teatern

Hej! Jag tänkte berätta om en teater som jag spenderar en del tid på. Teatern ligger i en gammal fabrikslokal, och man har byggt upp teaterlokalerna efter hur det såg ut förut. För en del år sedan började det brinna inne i fabriken, och flera personer brann inne, bland annat sägs det att vaktmästaren brann inne på sitt kontor. Det jag tänkte berätta om hände i augusti, då jag och min teatergrupp skulle repa inför en pjäs och sedan skulle vi sova över där för att fortsätta repa nästa dag. Det börjar med att en i gruppen får ett konstigt utbrott och tuggar fradga och de är tvungna att åka in till sjukhuset med honom. jag tror det var fyra stycken som följde med, i alla fall var vi inte många kvar. Det blev kväll och jag och en annan tjej skulle göra te i köket som ligger mitt i cafédelen. Utanför köket tar artistfoajén slut, och det är fyra ganska stora fönster ut till foajén. Om någon går förbi utanför köket så ser man den. I alla fall hörde vi att någon kom bortifrån logerna längst bort i korridoren, och passerade köket. Vi såg ingen utanför överhuvudtaget. Sedan hörde vi att någon gick i trappan, en sån där spiraltrappa av järn, och sedan över entresolen bort mot fläktrummet. sedan blev det tyst. Vi trodde det var någon i gruppen så vi ropade upp, men fick inget svar. Efter några timmar började en väldigt stark obehagskänsla att sprida sig, och den kom bortifrån foajén. Vi hörde hur någon var vid scenen, och någon gick i korridoren och det blev många ljud på en gång. Vi tre som var kvar satt i sofforna i cafédelen och vågade inte göra nånting. Vi satt där och lyssnade då vi hörde en dörr slå igen i korridoren. Den enda dörren som finns där är dörren till städskrubben. Känslan av närvaron av något var så stor att jag var tvungen att springa ut och spy. Jag stannade ute i säkert 45 minuter innan jag ens hade lust att gå in igen, och när jag kom in hade det lugnat ner sig. Vaktmästarens kontor var precis där vi har våran nuvarande städskrubb, så kanske är det han som går igen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *