Ta hand om er.

Hej, Jag har flera historier på lager som jag skulle kunna delge. Några små smakisar: Jag tror på hustomtar nuför tiden, när min far först berättade om dem så skrattade jag mest. Ni kanske har hört att man inte ska kasta (ex) diskvatten utomhus utan att först ropa "nu kommer det vatten" Många gjorde så förr om inte annat så att deras hustomtar/vättar skulle hinna flytta sig. När jag var ung och minm pappa levde, s¨å hojtade han alltid till när vi var i sommarstugan om han kastade ut vatten (något jag fnissade åt) Nåväl, hans granne var på besök denna dag och delgav sin historia. Min pappa hade berättat för honom också om att hojta innan han slängde ut nått, annars kunde vättarna bli upprörda och deras sätt att ge varningar var att lägga en hög med stenar utanför dörren. Grannen hade liksom jag fnyst åt detta. MEN en kväll efter en krogrunda, och kraftigt överförfriskad så somnade han utomhus precis utanför dörren till sin sommarstuga. På morgonen när han vaknar har han en hel hög med stenar bredvid sig! Något han tyckte var obehagligt då han visste att det inte fanns några stenar (ens i närheten eftersom det var gräs så långt ögat kunde nå) Nåväl skeptiskt då som JAG är så tänkte jag att det säkert var en "fyllegrej" Några år senare så var jag med min sambo och våra barn i en husvagn för en helg, diskade ute i det fria och kastade iväg vattnet utanför husvagnen. Tanken slog mig om vattnet och att man skulle ropa, jag stod där för mig själv och log lite över tanken då min far varit avliden några år nu. Dagen efter så hade vi fint och prydligt en stenhög utanför husvagnen. Jag skämdes faktiskt en aning och gick ut själv på kvällen och bad högt om ursäkt till de så där ute. Andra saker är att vi även har några hemma också som älskar att gömma saker för oss om vi inte ställer ut en tallrik med gröt då och då. Min sambo tyckte jag var galen från början men han har även fått uppleva detta han med. Första gången så letade han nycklarna till bilen, och de fanns ingenstans. Vi hjälptes åt att leta men utan resultat. Jag gick ut med ett glas mjölk och en kaka och ställde det på amrken utanför våran ytterdörr, bad tomtarna att lägga fram nycklarna. Går in stänger dörren. Väl inne så fortsätter vi hjälpas åt att leta då min sambo skriker rakt ut, han hittar dem på köksbordet (där vi redan varit och letat xflera) Där började han väl tro på mig. Detta fungerar nu mer varje gång. Andra spännande saker som blivit berättade för mig var en nära anhörig till mig, då hans mamma låg på sjukhus i svår cancer. En natt så vaknade han till av att hon satt i hans säng och log. Han rörde sig inte utan bara tittade på henne och undrade hur hon hade kommit dit. Då ringer telefonen…..Det var från hans far, hon hade nu somnat in. Ja som sagt jag har mycket på lager….delger er gärna fler upplevelser vid senare tillfälle. Sköt om er och glöm inte vårda era hustomtar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *