Tanten i Fönstret

Jag och Matte skulle gå till ett övergivet värdshus på natten för att kolla hur det var. Med oss hade vi bara en lykta och en ficklampa. Det var en bit dit och vi korsade en väg, det var extremt mörkt och man såg ingenting alls utan lampa. Till sist kom vi fram till finnarnas sommarstuga som låg bredvid värdshuset. Bilen är inte där, sade Matte, det betyder att dom inte heller är det. Vi måste ändå kolla, sa jag och lyste med ficklampan mot fönstret lite snabbt. I det ögonblicket såg jag en tant som stod vid fönstret och stirrade på mig. Jag skrek till lite och sade åt Matte att vi borde gå, finnarna är nog hemma ändå. Dom kanske tog motorcykeln, svarade Matte. Såg du tanten i fönstret? Jävla galna finnar, sade jag och ryste. Vi började gå hem men jag kände hela tiden att vi blev iakttagna i mörkret. Några veckor senare var Matte tillbaks på sitt sommarställe. Då han pratade med Sven och Claes sade Sven att tanten som bodde där i finnarnas stuga hade dött precis innan jul och vi hade vart där i tidiga Januari. Detta hände år 2007-2008.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *